“Sprookje van het 2e eindigt in Waddinxveen”


TOGB 2  –  VVH 2     5 – 2 ( 1 -0 ) finale nacompetitie promotie Res.Hoofdklasse.

“Sprookje van het 2e eindigt in Waddinxveen”

VVH 2 speelt ook volgend seizoen “gewoon” weer in de Res. 1e Klasse KNVB West II (zondagvoetbal).

Dat is de nuchtere conclusie na de promotie/degradatie wedstrijd afgelopen zondagmiddag op het complex van ASW in Waddinxveen tegen TOGB 2 uit Berkel en Rodenrijs.

Zo eindigt het sprookje van het 2e op de allerlaatste wedstrijddag van dit lange seizoen. Nadat Antibarbari 2 (Res.Hoofdklasse) en Excelsior’20  2 zich in de vorige nacompetitie rondes hadden stukgelopen op de granieten defensie van ons 2e liep de finalewedstrijd om promotie naar het hoogste reserveniveau minder voorspoedig. 

Puzzelen

Ook in deze allesbeslissende wedstrijd moest Mo weer een aantal aanpassingen in zijn basis elf doorvoeren. Zo was “Died” vorige week gestopt met zijn actieve voetballoopbaan, was “Robbie” Dongelmans afwezig i.v.m. vakantie en was ook steunpillaar “Dan” afwezig i.v.m. een schorsing na zijn 2 gele kaarten in de partij tegen Excelsior’20. 

Zo kon het gebeuren dat “Bruce” onder de wapenen werd geroepen om in het centrum van de defensie de opengevallen plek naast captain “Lobo” op te vullen, speelde “Freek Willem” op de plek van “Died op 6 en mocht JO19 jeugdinternational Tom Schwiebbe proberen om “Robbie” te vervangen. Verder verdedigde “Wuwu” vandaag weer als vanouds het doel. Kortom, best wel een aardig stapeltje wijzigingen t.o.v. vorige week………

Toch startte geel-zwart vol overtuiging en zat de ploeg vanaf het begin goed in de wedstrijd. In het eerste deel van de 1ehelft was VVH veelal op de helft van de tegenstander te vinden, zonder overigens echt enorm gevaarlijk te worden. Langzaam maar zeker nam TOGB in de loop van het eerste bedrijf echter het initiatief in de wedstrijd over. De jonge en balvaardige ploeg liet daarbij, bij vlagen, zien dat zij in de Res. Hoofdklasse actief zijn geweest in dit seizoen. 

De rust leek gehaald te worden met de brilstand, maar een onoplettendheid in de VVH defensie zorgde op het allerberoerdste moment in een wedstrijd, de laatste minuut, er toch nog voor dat de watervlugge en behendige Berkelserechterspits de bal in de korte hoek rechts naast “Wuwu” kon binnenschieten; 1 – 0.

Veerkracht

Na de rust moest VVH dus wat proberen om deze domper te verwerken. TOGB plooide terug op eigen helft om vervolgens regelmatig venijnig in de omschakeling voor gevaar te zorgen. Dat leidde er uiteindelijk toe dat de onvermijdelijke 2 – 0 viel. Toen vlak daarna ook de 3 – 0 viel gaf niemand van de fors opgekomen VVH aanhang nog iets voor de kansen van onze helden.

Mo wisselde vervolgens aanvallend, door “Bruce” te vervangen door JO17 vedette Sem de Bruijn en door ook supersub Kalli” in te brengen. Verder was “Duracel (ook terug op het oude nest!) de moegestreden Tom komen vervangen na de rust. Onverschrokken trokken de onzen vervolgens in de richting van het Berkelse doel. Een kleine 15 minuten voor tijd zorgde Sem voor de eretreffer, door vanaf 16 meter de bal kiezelhard achter de goede Berkelse goalie te schieten; 3 – 1. En een kleine 5 minuten later werd er hands gemaakt binnen de beruchte lijnen door een TOGB verdediger, waarna “Nelis” de toegekende strafschop koelbloedig verzilverde naar 3 – 2! De enorme veerkracht van VVH bracht TOGB daardoor zelfs nog enigszins aan het wankelen. De counters bleven echter levensgevaarlijk, zeker omdat VVH ruimte weg moest geven in de defensie om kansen te blijven houden op de gelijkmaker.

Uiteindelijk viel het doek een kleine 5 minuten voor tijd na zo’n ragfijn uitgevoerde counter; 4-2. De 5e treffer viel daarna alleen nog voor de statistieken.

Trots

Na afloop kon VVH berusten in de nederlaag tegen een “betere tegenstander”. Toch kunnen de jongens en begeleiding trots zijn op de prestaties die zij vandaag, maar eigenlijk in het gehele seizoen geleverd hebben. Ook in deze finale werd de huid weer duur verkocht en werd het wederom een spannende partij door de wilskracht en het incasseringsvermogen van de ploeg.

Namens alle VVH 2 “volgers” (en daar ben ik er 1 van) wil ik de mannen bedanken voor een mooi seizoen. In de winterstop nog op de voorlaatste plek staan (!!!) en dan na de winterstop zo terugkomen, en zelfs nog even meespelen om het kampioenschap, is een ongekende prestatie. Nu eerst op vakantie en dan op naar het volgende seizoen!

Opstelling VVH

De Wit; Imandt, Honkoop (S. de Bruijn), J. Wolff ©, Kool (M. de Bruijn); Schwiebbe (Backx), Schoonderwoerd (M. Dongelmans), R. Schröder, Mulder; Bakker, Rietveld (Kalmeijer)

Don L.