Sparta AV 2 – VVH 2 1 – 4 (1 – 2)


“Het 2e frivool langs de geest van Bok de Korver”

Deze keer starten we ons wedstrijdverslag van de strijders van Mo maar eens met een stukje poëzie:

Als de geest van Bok de Korver
Zich warm loopt langs de lijn
En de kreet Sparta naar vore
Boven het Kasteel uit stijgt
weten wij de tijd gekomen
Ons te gorden tot den strijd
En de vijand te bestormen
Tottie een hartverzwakking krijgt
Nimmer zullen wij versagen
Strijden om elke meter grond
Nooit de Spartamars beschamen
aan geen enkel voetbalfront
Als Spartaan zijn wij geboren
Als Spartanen sterven wij
In de geest van Bok de Korver
En de naam van Cor van Rijn

Jules Deelder

Mooi toch? Mooie club, dat Sparta…….. Maar niet goed genoeg om onze geel-zwarten te stoppen vandaag.

In alle vroegte vertrokken wij deze ochtend (08.00 uur!!!) om rond 09.30 uur aan te treden tegen het 2e team van de amateurtak van de traditieclub uit Rotterdam. Deze keer 13 man sterk. Nog altijd zonder Rogier en Twan (blessures) en vandaag ook zonder Kelvin (ziek). In een sfeerloze Corona ambiance liet VVH zich echter van zijn beste kant zien vandaag.

Patronen

Wat de laatste weken al lieten zien, werd ook vandaag weer bevestigd. Het 2e beschikt inmiddels over een aantal vaste spelpatronen in het veld, die er steeds beter inslijpen, waardoor het team erg moeilijk te bestrijden is. Sparta liet zien over een jonge, talentvolle ploeg te beschikken met een aantal behendige spelers. Ondanks een veldoverwicht van VVH vanaf het 1efluitsignaal, bleef het toch uitkijken voor de scherpe counters van de Rotterdammers. Dat leverde na een minuut of 10 volkomen onverwacht de 1 – 0 op, na een scherpe aanval over de linkerkant van het veld en een mooie strakke voorzet die keurig door de Sparta spits werd afgerond. Terwijl de gastheren daarna nog stonden na te genieten, gooiden “de onzen” er, nagenoeg vanaf de aftrap, een verbluffende aanval over 5 of 6 schijven uit (“one touch football”), afgesloten met een haarscherpe voorzet vanaf links door Romeo en een lekkere kopstoot van de attente Lars (de vorm is groeiende), waardoor de stand weer in evenwicht gebracht werd; 1 – 1.

Daarna controleerden onze mannen de wedstrijd meer en meer, o.l.v. de rustige defensie met captain “Bruce” Hessel en Job in het centrum en de vandaag wederom ijzersterke Tigo en Marc (Vonk) op de backposities en met Lucas wederom als zeer betrouwbare sluitpost (wat ontwikkelt die jongen zich ook goed…..). De ploeg liet in balbezit vaak prachtige dingen zien en dat leidde in de 40eminuut ook tot de verdiende voorsprong, toen “Vonk” Romeo aan de linkerkant lanceerde. Die kon alleen verder afstevenen op het Spartaanse doel en faalde oog in oog met de keeper niet; 1- 2.

Geen hartverzakking

Indachtig het gedicht van de ons te vroeg ontvallen Jules Deelder zou Sparta ons in het tweede bedrijf richting een hartverzakking hebben moeten drijven, maar zover liet VVH het niet komen. Na een aarzelend begin, waarin het initiatief heel even bij de thuisclub lag, die overigens verder niet tot grote kansen kwam, namen onze jongens langzaam maar zeker het heft weer in handen……….Sparta gaf steeds meer ruimte weg door het grotere risico dat men daar wilde nemen om de gelijkmaker te forceren, maar de echte mogelijkheden waren voor VVH. Na een kleine 25 minuten ging de wedstrijd op het eerste slot, toen “Schwiebbertje” een gouden assist van Jos (?) na een vlotlopende counter scherp afrondde naar 1 – 3 en het slotpunt werd gezet door routinier “B”, die vlak voor tijd na een snelle aanval over de linkerzijde , een voorzet van Romeo subtiel afrondde naar 1 – 4. Wederom 3 punten in de Haastrechtse zakken. De volle winst uit de eerste 3 competitieontmoetingen met de veelzeggende doelcijfers 15 voor en 1 tegen. 

Het was weer genieten van onze jongens vandaag, die in een supervorm steken en waarvoor het te hopen valt dat Corona geen roet in de soepeldraaiende motor gaat gooien. In deze vorm is het 2e door slechts weinig ploegen in deze Res. 3e Klasse Zaterdag te stoppen schat ik in. Als het allemaal door mag blijven gaan, zou ook CKC dat volgende week wel eens kunnen merken, alhoewel geen enkele tegenstander onderschat mag en kan worden!

Opstelling VVH 2

Lucas Reichard; Tigo Bron, Hessel Honkoop ©, Job Vloedgraven, Marc de Bruijn; Jasper Groos (Maik Backx), Jos van Vliet, Tom Schwiebbe, Jari van der Stok; Lars Harmsen (Jordi Boere), Romeo Rietveld

Don L.