Selectie Haastrecht gelijkwaardig


Zowel het 1e als 2e wonnen dit weekend met 3-1.

1e speelde zaterdag tegen 3e klasse CVC Reeuwijk. Na het makkelijk gewonnen wedstrijd tegen Bernardus (8-1) was afwachten waar Haastrecht stond, nu tegen een ploeg die een klasse hoger speelt.

Na een gelijkwaardig begin was het Haastrecht die de beste kansen had. Zowel Thymen als Stephan stuitte met een 1 tegen 1 duel op keeper. Toch was het Thymen die een lange bal beter de situatie beoordeelde als de ver uitlopende keeper. Voor steeds groter wordend Haastrecht publiek ging de bal tergend langzaam richting doel. Maar de 3 aanstormende verdedigers konden niet verkomen dat de val in doel belande. Ruststand 1-0.
Na rust hetzelfde beeld. Verdedigend werd er niks weggegeven, gevaarlijker Haastrecht en pittig CVC. Een sterk spelend Stephan Bakker scoorde in de 60e minuut 2-0. Vanaf rechts trok hij over de 16 meter naar binnen om op juiste moment zijn trekker af te halen. Met een mooi strak schot ging de bal binnenkant paal binnen. 
Het leek erop dat de wedstrijd gelopen was, toen opeens uit niks de bal in doel verdween. 2-1. Werd even spannend,  tot Stephan met een van zijn vele mooie acties in de 16 meter over de knie werd gelegd. Danny de Bruijn benutte feilloos deze buitenkans door strak de bal vanaf de stip binnen te schieten.
Eindstand 3-1. 
Haastrecht 2 speelde zondag hun bekerwedstrijd tegen RVC 2. 
Trainer Mo is dit seizoen met verjongd elftal begonnen. Maar Mo zou Mo niet zijn om hier weer een mooi team van te maken. 
Binnen 20 minuten was het 2-0. Mooie voorzet van Niels en Romeo werden beide keren door Maik Backs binnen geschoten. Vorige week stond hij nog in de op de NK Fierljeppen te springen, deze week maakte hij grote sprongen bij VVH 2. 
Vervelend moment in de 1e helft was dat de goed spelende Freek met een knie blessure per brancard van het veld af ging. Vervanger, junior Alexander, vervulde zijn positie foutloos.
2e helft was saai totdat RVC de 2-1 maakte. Ook in deze wedstrijd gaf de Haastrechtse verdeding niks weg, maar ene momentje van oplettendheid scoorde de tegenstander. Daarna recht VVH zijn rug en door een goed uitgespeelde aanval maakte routinier Niels de 3-1. Onze alles schoonvegende kanjer heeft dit seizoen nog steeds elke wedstrijd het doel weten te vinden.
Ook dit weekend vielen 3 talentvolle spelers uit de JO19 weer in. Was het vorige week Sem de Bruijn en Damiaan Pinkse. Deze week pakte Kelvin den Boer (1e) en Alexander Wieckardt en Tom Schwiebbe (beide 2e) hun minuten.
Beide elftallen staan nu met 6 punten uit 2 wedstrijden bovenaan de 1e bekerrondepoule en er moeten gekke dingen gebeuren willen beide teams niet verder gaan in de beker.
Zaterdag 14 september speelt 1e thuis tegen VEP.
Zondag 15 september speelt 2e tegen Olympia hun laatste bekerwedstrijd in de eerste ronde.