Rohda’76 2 – VVH 2 1 – 2 (0 – 1)
“Eindhoven de gehkste!” Stokkie maakt het verschil………….


In het 2e seniorenelftal spelen dit seizoen ook een paar jongens die niet meer wonen in ons stadje, maar die hun domicilie hebben in andere steden van ons land.

Zo woont Jos in Rotterdam en verblijft Jari (“Stokkie”) in het zuiden van ons land in Eindhoven. Laatstgenoemde zorgde er hoogstpersoonlijk voor dat de punten vandaag werden meegenomen vanuit Bodegraven.

Gezapig

Het duel met de Borftse opponent speelde zich in de eerste helft voornamelijk af op het middenveld van beide teams. Beide defensies werden niet of nauwelijks onder druk gezet eigenlijk en zo ontwikkelde zich een enigszins gezapig potje.

Bij VVH had captain Hessel zijn vertrouwde positie in het centrum weer ingenomen vandaag en hij zou er samen met adjudant Tygo (Bron) voor zorgen dat er niet of nauwelijks cadeautjes werden afgegeven. Op het middenveld ontbrak Freek i.v.m. ziekte vandaag en hij werd daar vervangen door Kelvin (“op 10”). Daarnaast was ook Maik geblesseerd uit de wedstrijd tegen Be Fair gekomen, waardoor ook hij ontbrak.Verder was Romeo weer terug op de linkerflank en speelde Jari, waar we dit verslag mee begonnen, aan de rechterkant op het middenveld als een echte ouderwetse “kanthalf” met veel dreiging naar voren.

Zoals gezegd waren de kansen schaars, maar voor zover Rohda al in de buurt van onze goal kwam, werden die pogingen vakkundig onklaar gemaakt door JO-19 keeper Thomas (Groenendijk), die vandaag i.v.m. keepersproblemen in de selectie 2 wedstrijden af zou werken voor onze club!!!

Kort voor rust bediende Lars de mee opgekomen “Stokkie”, die onstuitbaar opstoomde richting de Rohda goal en de trekker vastberaden overhaalde; 0 – 1 . Vlak daarna mochten beide teams de kleedkamers opzoeken voor de rust.

Stokkie

In het tweede bedrijf namen de onzen het heft wat steviger in handen en speelde de match zich grotendeels af op de speelhelft van de gastheren. Tygo (Bos) kwam Kelvin vervangen op het middenveld en het aantal hoekschoppen en halve kansen steeg met de minuut. Uit een van die corners van Stokkie kopte Marc (Vonk) de bal nog snoeihard op de lat, maar vlak daarna leek de wedstrijd in het slot te gaan, toen de man of the match uit een situatie die vrijwel identiek was aan die uit de 1e helft, wederom onberispelijk een soepel lopende aanval over de rechterkant met een diagonale schuiver afrondde; 0 – 2. Daarmee overtreft Jari zijn normale seizoenstotaal qua scoren nu al (na zijn eerdere bekertreffer)

Daarna probeerden de gastheren het tij nog wel te keren, maar Thomas was niet van zijn stuk te brengen. Uit een tegenstoot had Joran de 0 – 3 ondertussen nog kunnen aantekenen, maar zijn “Ibrahimovic actie” op de vierkante meter miste het doel op een haar.

Vlak voor tijd wist Rohda de stand een draaglijker aanzien te geven door de eretreffer te scoren, waardoor de uiteindelijke eindstand op het scorebord kwam te staan; 1 -2.

Man of the match -> ehhhhhhhhh, laten we dan “Stokkie”maar doen deze keer!

Na 2 wedstrijden doet het 2e vooralsnog prima mee in de competitie met 6 punten en dat terwijl het team nog niet in haar (waarschijnlijk) sterkste formatie aan heeft kunnen treden!

Volgende week wacht Zevenhoven op ons in Haastrecht. Daarin zullen we moeten proberen om de kop van de ranglijst in beeld te kunnen houden.

Opstelling VVH 2

Groenendijk; Imandt, Honkoop ©, Bron, M. de Bruijn; van der Stok (Boere), van Vliet, den Boer (Bos), Rietveld; Harmsen, J. Reichard