Ro trekt Haastrecht over de streep.


Zowel Haastrecht 1 als Jong Haastrecht begon aan hun 2de competitiewedstrijd met nul punten. Winst was dus voor beide teams van harte welkom. Het 1ste had thuis de herboren GSV als tegenstander en het 2de moest uit naar en tegen Stompwijk.

Om 14.30 uur begon zaterdag de derby met wind in de rug tegen GSV. Na 4 minuten ontsnapte Thijmen aan de verdediging en scoorde beheerst de 1-0. Voor rust een beter Haastrecht met halve kansen en een stug GSV dat wel probeerde maar niet door de solide verdediging kwam. GSV kwam na half uurtje spelen met 10 man te staan door 2 “niet nuttige” gele kaarten, dus rood.
In de 2de helft kreeg Haastrecht een penalty doordat een strakke voorzet  in 16 meter op de hand van de tegenstander belande. Bjorn benutte dit buitenkansje. 2-0. Jason Wolff kopte daarna, via een cornerbal, de 3-0 strak binnen. Rogier maakte kort daarna 4-0 en leek een grote uitslag in de maak. GSV deed toen iets terug. Via de cornerbal werd eretreffer gemaakt. Junior Sem de Bruijn maakte na een mooie aanval de 5-1, waarna Rogier het halve dozijn vol maakte. Eindstand 6-1.
Jong Haastrecht moest zondag aantreden tegen Stompwijk, wat die week ervoor met 2-0 had gewonnen bij het altijd lastige ESTO.
Haastrecht speelde een degelijke pot. Na goede aanvallen waren er diverse kansjes. Ook hier een strafschop, vanwege hands, die de wedstrijd open brak. Stijn schoot halverwege de 1ste helft, de bal strak binnen. Ruststand 0-1.
Ook na rust een beter Haastrecht. Verdiend kwamen ze dan ook vrij snel via Romeo op 0-2. Stompwijk ging 1 op 1 spelen en drong Haastrecht naar achteren. Dat resulteerde in de 70e minuut op de 1-2. Ook Haastrecht kreeg diverse mogelijkheden (B). Toen Stompwijk in de 76e minuut de 2-2 maakte, leek het erop dat Haastrecht de bekende bietenbrug op zou gaan. Niks was minder waar. De kerels rechte hun rug en via een knappe strakke kopbal van Rogier werd het toch 2-3. In het spannende slot maakte Kally ruim in blessuretijd de 2-4. Scheidsrechter Parry floot de wedstrijd daarna af.