Rinus…een mooie speler is heen gegaan


Ik weet dat hijzelf een hekel had aan aandacht en dat ik nu een stukje over hem gaat schrijven hij dat zeker niet had gewild maar voor zo’n een goede speler maak ik dan toch graag een uitzondering. 

Ik mocht als 16 jarige regelmatig met de Selectie mee trainen en Zondags reserve staan en maakte hem toen voor het eerst mee en kreeg grote bewondering voor zijn manier van spelen en de liefde voor het voetbal. 

Je zag hem zelden koppen of een stevige overtreding maken want hij zocht altijd de vrije ruimte op om dan lekker aan de zijkant van het veld te ballen. 

Later mocht ik met hem samen spelen en dat ging niet altijd zonder slag of stoot en begreep hem ook niet altijd want hij dacht vaak al een paar stappen verder als menigeen. 

Ik stond dan linksbuiten en hij links half en als ik dan met de bal naar binnen trok kwam hij altijd achter mij om en riep dan hard naar mij om de bal, maar zo jong en eigenwijs ik toen was gaf ik hem zelden om zo voor mijn eigen actie te gaan en hij dan met zijn handen omhoog stond te tieren. 

En soms ging hij niet buitenom maar dan gaf ik de bal wel en keek hem dan schaterend aan en zei waar blijf je nou en hij liep dan hoofdschuddend terug. 

Maar het was een genot om met hem te mogen spelen en aan die voorvallen heeft hij mij nog jaren lang herinnerd. 

Later werd hij ook nog Trainer van de VVH Selectie waar ik ook mooie herinneringen aan bewaar. 

Zo deed hij een bespreking voor de wedstrijd in de Disco van Bar de Pint met een glas bier in zijn hand want hij had die morgen vroeg al gespeeld en gewonnen en zei dat hij die wel had verdiend wat wij toch wel raar vonden. 

Zo vroeg hij weleens na de wedstrijd hoe ik het zelf vond hoe het was gegaan en als je dan zei dat het wel mee viel zei hij…nou ik vond jou vandaag de beste speler van het veld maar als je weleens zelf vond dat het goed was gegaan kon hij je zomaar even afbranden en op je plek zetten. 

Zelf heeft hij nog tot late leeftijd in de lagere elftallen gespeeld en er is zelfs nog een plek in de Kantine naar hem vernoemd.  

Ik zou zo nog wel even door kunnen gaan maar ik ben blij en zo zullen er nog meer zijn met mooie herinneringen aan hem en daarom zeg ik Rinus het ga je goed….. 

Wil Breuer