R.K.S.V. Excelsior’20 2 – VVH 2 0 – 0 (0 – 0)

Je maintiendrai (deel 12) – Begroting Don Leo niet sluitend…………..

In de winterstop van dit seizoen werd er door de technische staf en een aantal bepalende vedettes van het 2e een afspraak gemaakt. Don L. sprak de profetische woorden “ik denk dat we 30 punten nodig hebben voor directe handhaving in dit seizoen” . Vervolgens werd de afspraak gemaakt dat we daar voor zouden gaan.

Afgelopen zondag moest daarvoor een punt binnengesleept worden bij het Schiedamse Excelsior’20 dat het kampioenschap in de Res. 1e Klasse binnen kon slepen! Uiteindelijk werd de kampioen op een keurige 0 – 0 gehouden, maar achteraf bleken de 30 punten helaas niet voldoende.

Hecht blok

Trainert John had het vertrek dit keer op een onmenselijk vroeg tijdstip ingepland, waardoor we meer dan ruim op tijd arriveerden in het zonnige Schiedam. Bij de club waar ooit Danny Koevermans (ex Sparta en PSV) en Luc Castaignos (ex Feyenoord en FC Twente) hun voetballoopbaan startten, werd door John teruggegrepen op de tactiek waarmee een paar weken geleden ook het sterke VELO van scoren afgehouden kon worden. Een hecht verdedigingsblok, waarin Erb een basisplaats kreeg toegewezen als rechtsback vormde het fundament deze ochtend. Op het middenveld was Ro wederom van de partij (geleend van onze hoofdmacht) en voorin werd min of meer noodgedwongen gekozen voor Renjes als linksbuiten (Schaef geblesseerd op de bank) en Duracell als rechtsbuiten (Mullenga ook geblesseerd op de bank). De Pastor en Lobo waren achtergebleven op Wilgenoord na hun rode kaarten vanuit de vorige match.

Al na 20 seconden verscheen de aalvlugge rechterspits van de lijstaanvoerder diagonaal alleen voor André, maar zijn te gehaaste inzet verdween gelukkig naast de verre hoek van onze goal!

Daarna herpakte VVH zich echter en er werd sterk en op een “no nonsense” manier verdedigd. Tot frustratie van de koploper, kwamen de weinige kansen slechts voort uit afstandsschoten, maar die misten allemaal de precisie om voor echt gevaar te zorgen.

Het was vandaag vooral goed tegenhouden geblazen en af en toe proberen om een klein speldenprikje te plaatsen. De prikjes waren echter veel te klein om Excelsior echt in verlegenheid te brengen. Rusten dus met de brilstand op het bord.

Onverstoorbaar

In de 2e helft lieten de gastheren direct zien dat het echt serieus was voor hen vandaag. Men wilde de kampioenswedstrijd ten koste van alles in winst omzetten. De druk werd dus nog wat opgevoerd. De VVH defensie gaf echter geen krimp en bleef trots en onverstoorbaar overeind. Kansen bleven spaarzaam. In de laatste 10 minuten werd nog een verse invaller ingebracht bij de a.s. kampioen, die bij zijn eerste balcontact dé kans van de wedstrijd kreeg. Zijn subtiele inzet ging weliswaar langs André, maar gelukkig voor ons ook langs de goede kant van de paal. Zo bleef het uiteindelijk bij 0 – 0, werd Excelsior kampioen en rest ons de nacompetitie.

De begroting van 30 benodigde punten bleek namelijk uiteindelijk niet voldoende! Er eindigden 6 ploegen binnen 4 punten van elkaar. Eén extra winstpartij in de laatste 3 wedstrijden was dan voldoende geweest, maar het mocht helaas niet zo zijn. Het programma aan het einde van het seizoen was voor de mannen van het 2e loodzwaar, maar we hebben ons er redelijk doorheen geworsteld, met een mooie klassering in de laatste periode als bewijs. In de laatste 3 wedstrijden aan moeten treden tegen o.a. de vice kampioen én de kampioen in dit seizoen, bleek tenslotte toch een brug te ver. De overige uitslagen werkten verder ook niet mee om het tij voor onze mannen nog te keren.

Nacompetitie

Handhaving is nog altijd mogelijk. Directe degradatie werd ontlopen door VVH, maar achteraf bleken we 2 puntjes tekort te komen voor directe handhaving!

Aanstaande zondag wordt de eerste ronde in de nacompetitie afgewerkt in een uitwedstrijd tegen een team uit de Res. 2e Klasse. De terugwedstrijd wordt vervolgens op Hemelvaartsdag afgewerkt op Wilgenoord.

Mochten onze helden dit tweeluik overleven, dan volgen nog 2 wedstrijden tegen een nog nader te bepalen tegenstander om handhaving veilig te stellen.

Met onze kwaliteiten moet dat kunnen lukken!!!!!

Opstelling VVH 2

Van Duijn; Erberveld, De Bruijn ©, Honkoop, M.Wolff; R.Schröder, De Jong, Borst; Backx, Boere, Renes (Mul)

Don L.