PSV Poortugaal 2 – VVH 2 1 – 1 (0 – 0)


Je maintiendrai (deel 7) – “Arbeid adelt !”

 “Ja, Den, het komt helemaal goed. Ik heb de Tom Tom ingesteld op Poortugaal en niet op Slikkerveer !” De oplettende lezer zal gezien hebben dat Don L. in zijn vorige wedstrijdverslag verwees naar een wedstrijd tegen Slikkerveer op deze zondag, maar dat we toch echt gespeeld hebben tegen Poortugaal. Het was captain Den die mij wees op dit hiaatje, maar gelukkig stonden we keurig op tijd op de mooie accommodatie van PSV Poortugaal deze zondag…………

In het zonnetje

Don L. had het prima naar zijn zin op deze schitterende zondagochtend. Er scheen een uitbundig en weldadig zonnetje, waardoor het voor de 22 acteurs op het fraaie kunstgrasveld van de thuisclub zelfs een tikkie warm aangevoeld moet hebben. Maar uw grensjager werd vandaag letterlijk in het zonnetje gezet.

John had zijn succesformatie van de afgelopen weken voor deze lastige uitwedstrijd grotendeels in tact gelaten. Alleen in de voorste linie was dit keer een basisplek ingeruimd voor Ez en El Pastor op de vleugels, waardoor Schaef en Mullenga in eerste instantie konden bijbruinen op de bank naast John. Verder was veel bij het zelfde gebleven en na een aarzelend begin waarin het initiatief duidelijk bij de thuisclub lag, kregen onze mannen steeds meer vat op het potje, zonder overigens zelf erg gevaarlijk te worden.

De defensie van VVH was goed georganiseerd onder leiding van André en geassisteerd in de laatste lijn door Lobito, captain Den, Bruce en Renjes. Verder dan een aantal corners kwam de thuisclub niet echt en bij het enige venijnige schot in de rechterbenedenhoek kon André zich in positieve zin onderscheiden, door middel van een solide safe……….. VVH was 1x redelijk gevaarlijk toen “B” in kansrijke positie werd gebracht door een slimme steekbal van Freek Willem. Het moest echter eigenlijk gebeuren met het chocoladebeen van “B” (links) en de poging met buitenkant rechts had te weinig venijn in zich om de keeper van PSV in verlegenheid te brengen. Verder verscheen ook El Pastor alleen voor de doelverdediger, die ten koste van een overtreding in het 16-meter gebied een goal kon voorkomen. Een duidelijke penalty dus, maar…………………niet gegeven!

Bij vlagen werd er best aardig gevoetbald door beide teams, waarbij de thuisclub iets meer spelaandelen had. Rust; brilstand!

 

Binnenkomertje

De 2e helft was net 2 minuten oud, toen de voor Freek Willem (lichte blessure) ingevallen Schaef er aan de rechterkant van het veld op uitgestuurd werd na (wederom) een slim steekpassje. Hij kreeg de bal voor zijn, niet echt als “groots” bekend staande, rechtervoet en schoot de bal met verbazingwekkende beheersing rustig langs de doelwachter in de rechterbenedenhoek binnen; 0 – 1. Een droomstart van de 2e helft…….

Kort daarna raakte linksachter Renjes geblesseerd aan zijn rechtervoet, na een ruige charge van een Poortugees en was bij een van de opvolgende aanvallen van de gastheren niet bij machte om de rechterspits, die langs hem snelde, bij te benen. De rush van de rechtsbuiten liep door tot in het strafschopgebied en zijn harde voorzet werd midden voor het VVH doel hard en hoog in de goal afgerond; 1 – 1. Op dat moment was er nog wel een goed halfuur te spelen.

In de resterende tijd golfde het spel behoorlijk heen en weer en kon André zijn kunsten een aantal malen optimaal ten toon spreiden. Met een paar fraaie reddingen behoedde hij ons voor een achterstand/nederlaag. Aan de andere kant ontstonden ook voor ons een paar goede mogelijkheden, maar “B”, de soms ongrijpbare Pastor en de voor Ez ingevallen Mullenga, konden helaas het doel niet vinden.

Uiteindelijk resteerde een verdienstelijk puntje tegen de nummer 5 op de ranglijst en, het moet ook maar eens gezegd, de mannen liepen zich vandaag “het snot voor de ogen”. Oftewel; er is keihard gewerkt!

Man of the match: Lars (dubbele longen).

Volgende week wacht op Wilgenoord het Rotterdamse Antibarbari 2, dat 3e staat in de rangschikking. Weer een mooi potje voor onze mannen………………

 

Opstelling VVH 2

 

Van Duijn; M. Wolff, De Bruijn ©, Honkoop, Renes; Harmsen, De Jong, Schoonderwoerd (Schaefers); Hoefsmit (Mul), Boere, Chiguichon Oroxon.

 

 

Don L.