Prijzenpakkers van JO9-2 draaien warm voor competitiestart


Het is inmiddels september en daarmee zijn de vakanties achter de rug, de scholen weer begonnen en is het huttendorp weer afgebroken.

Tijdens de vakantie hebben de trainers, leiders en jeugdcoördinatoren echter overuren gedraaid om nieuwe teamindelingen te maken, vrijwilligers voor verschillende taken te vinden en om oefenprogramma’s te maken. De randvoorwaarden voor een mooi seizoen zijn daarmee aanwezig. Nu komt het aan op de werklust, het talent en het geluk van de teams.

Voor JO9-2 lijkt er aan werklust en talent geen gebrek met een selectie bestaande uit:

  • Laura Langeveld (3-5-2009), balvaardige frêle middenvelder;
  • Vanessa Schouten (26-6-2009), pittig breekijzer op het middenveld met drive naar voren;
  • Sil van der Vlist (26-7-2009), aanspeelpunt en afmaker in de spits;
  • Jens Snuverink (6-10-2009), talentvolle keeper en multifunctionele veldspeler;
  • Daryan den Boer (24-12-2009), creatieve lichtdromerige ‘sweeper’ met passeeracties;
  • Rylan den Boer (24-12-2009), rappe buitenspeler en pingelaar;
  • Tim Tenwolde (12-1-2010), dynamische middenvelder met groot loopvermogen;
  • Kaine de Jong (12-09-2010), robuuste voorstopper met verfijnde passing.

Een team kan uiteraard niet presteren zonder een technische staf en voor de prijzenpakkers van JO9-2 zijn kosten noch moeite gespaard. Sem de Bruin en Kelvin (Kella voor intimi) de Boer hebben hun opleiding tot pupillentrainer cum laude afgerond en zijn na stevige onderhandelingen aangesteld als trainersduo. Zij hebben een contract getekend voor 1 seizoen met een optie voor een verlenging met nog een jaar. Uiteraard voorziet de overeenkomst in een mooie bonusregeling bij het winnen van de beker en/of kampioenschap (we hebben ze alleen niet verteld dat er dit jaar geen stand wordt bijgehouden…). Voor transferbeleid, snotneuzen afvegen, veters strikken en algehele ondermijning van het trainersduo zijn Jurgen den Boer en Arjen de Jong verantwoordelijk. Esther Tenwolde is de diëtist van het team met een focus op koffievoorziening. Joost van der Vlist verzorgt de keeperstraining, Remko Snuverink de techniektraining en Michael Schouten het conditionele werk. Tot slot is Gerina Langeveld aangesteld als mental coach.

 

Het seizoen werd feestelijk afgetrapt met een Open Dag op zaterdag 19 augustus. Vele handtekeningen- en selfiejagers vonden de weg naar Sportpark Nieuw Wilgenoord voor een zonovergoten topdag. In de aansluitende week werden de eerste trainingen afgewerkt en zowel de inzet en het spelniveau overtrof zelfs de stoutste dromen van het trainersduo Sem en Kella. Vol vertrouwen werd uitgezien naar het oefen- en bekerprogramma als opwarmertjes voor het echte competitiewerk.

 

Zaterdag 26 augustus stond de eerste oefenwedstrijd geprogrammeerd in de clubclash van VVH tegen FC Oudewater, de club van ‘Geelbuiken’. Veel jeugdteams maakten de reis naar het gelijknamige Oudewater, wat omstreeks 1265 stadsrechten kreeg. JO9-2 startte furieus tegen FC Oudewater JO9-2 en kwam al snel op 0-1 via Sil, die op maat werd bediend door Laura. Niet lang daarna viel de 0-2. De keeper onderschatte een schot van grote afstand van Rylan en zag de bal onder zich door gaan en in het doel verdwijnen. De defensie bestaande uit Daryan en Kaine stond als een huis en 0-2 was dan ook de ruststand. Enige vorm van onoverwinnelijkheid maakte zich meester van de talenten en in de 2e helft strafte FC Oudewater dit genadeloos af. Kort na rust kwam de aansluitingstreffer op het bord en in het vervolg van de wedstrijd zorgde dit bij zowel spelers als publiek voor samengeknepen billen. Kaine redde heldhaftig op veel schoten, maar moest capituleren in de ‘dying seconds’ van de wedstrijd toen de tegenstanders een Haastrechtse corner afsloegen en direct counterden. Eindstand 2-2.

 

Veel tijd om te treuren was er niet, want 2 dagen later stond de volgende wedstrijd op het programma, thuis tegen Stolwijk JO9-2. Vanessa maakte deze dag haar debuut, na haar afwezigheid tegen FC Oudewater. Opnieuw domineerde het team de eerste helft en via doelpunten van Rylan, Sil en opnieuw Rylan stond het al snel 3-0. Stolwijk stribbelde tegen door de 3-1, maar Tim etaleerde snel daarna zijn klasse door 2 tegenstanders uit te kappen en verwoestend uit te halen voor de 4-1 ruststand. De dames en heren hadden echter nog niet veel geleerd van de vorige wedstrijd, want ook nu zakte het niveau in de tweede helft weg. Veel spelers gingen voor eigen succes en de technische staf zag met lede ogen aan hoe Stolwijk snel terugkwam tot 4-4. De ploeg rechtte daarna de rug, maar gescoord werd er helaas niet meer. De jeugdige ploeg liet zich echter niet gek maken en wees de technische staf fijntjes op het spreekwoord ‘driemaal is scheepsrecht’ en de herkomst hiervan. Volgens de geleerde spelers met brede interesse houdt deze uitdrukking verband met de bijzondere status van het getal drie in ondermeer de rechtspraak. Een voorbeeld is dat men bij verkopingen soms driemaal moest bieden. Daaruit komt het nog steeds gebruikelijke ‘Eenmaal, andermaal, verkocht!’ voort.

 

Na de geschiedenisles was ook de technische staf weer vol vertrouwen en werd toegewerkt naar de eerste bekerwedstrijd. Op 2 september werd Groeneweg JO9-4 ontvangen op Nieuw Wilgenoord. De wedstrijd werd voorafgegaan door een minuut stilte naar aanleiding van het noodlottige ongeval op de Provincialeweg in de voorafgaande week. Ondanks de jonge leeftijd van de spelers waren zij zich zeer bewust van het enorme verdriet dat het overlijden van hun clubgenoot Ward van der Molen mee zich meebrengt. Zelden was een minuut stilte zo indrukwekkend stil.

 

Vanaf de aftrap ‘vloog’ de ploeg over het veld. De tegenstander werd achteruit gedrukt en het was wachten op de openingstreffer. En die kwam er dan ook snel. Dit keer was Jens het goudhaantje die de 1-0 maakte. Groeneweg liet zich echter niet onbetuigd en kwam snel op 1-1. Het spel golfde daarna heen en weer. Opnieuw kwamen de prijzenpakkers op voorsprong, de 2-1 werd verzorgd door Sil. Direct daarna volgde het rustsignaal en de technische staf was toch enigszins bezorgd over de tweede helft. De zorgen namen alleen maar toe met de snelle doelpunten na rust, waardoor Groeneweg brutaal een 2-3 voorsprong nam. De 3-3 van Sil op aangeven van Vanessa bood enige verlichting, die met een daaropvolgende 3-4 achterstand als sneeuw voor de zon weer verdween. De talenten losten hun belofte echter meer dan in. Er werd een tandje bijgeschakeld. De verdediging sloot de weg naar Jens hermetisch af en op het middenveld en voorin werd gejaagd op doelpunten. En die zouden ook vallen. Rylan zorgde voor de 4-4, Sil schoot een corner in een keer binnen voor de 5-4 en Rylan verzorgde het slotakkoord met de 6-4. De eerste winstpartij en daarmee de voorlopig 1e plaats in de bekerpoule was behaald.