“Periode, periode, periodekampioen….!”


VVH 2 – V.V. Nieuwerkerk 2    1 – 0 (0 – 0)

“ ’t is mooi weer “

 Het 2e heeft het geflikt! Na een serie van 6 overwinningen op rij na de winterstop (!!!) mag de ploeg van Mo Darrazi zich periodekampioen noemen in de Res. 1e Klasse KNVB.

Maar het ging allemaal verre van vanzelf. Don L. kan zich bijna voorstellen hoe een zware bevalling voor de vrouwen moet voelen……….. Het moest deze zondag echt uit de tenen komen bij de gespannen en overgeconcentreerde troepen van VVH 2. 

Zoals de laatste weken gewoonlijk stond er echter ook vandaag weer een ploeg die zich zeer strijdbaar opstelde. De kracht van het collectief en een gezonde portie geluk zorgden verder voor dit pracht succes van het 2e.

Puzzelen

Mo had ook vandaag weer 15 man ter beschikking, maar moest ook een paar belangrijke pionnen missen t.o.v. de laatste succesvolle weken. Zo was “Iemand” terug te vinden op de smalle latten ergens in de sneeuw en ontbraken ook de gebroeders Dongelmans op het middenveld, waardoor er toch naar nieuw evenwicht in die linie gezocht moest worden in deze cruciale match.

Mo koos nu voor “Gijzer” als rechtsback en in de as van het middenveld voor de net op tijd voldoende herstelde “Died” op 6 en broer “Ro” op 10. Verder mocht “De andere Ro” zijn kunsten aan de rechterzijde op het middenveld vertonen, zodat de niet geheel fitte “Nelis” op links kon blijven stekkeren……. Voorin werd “Bak” vergezeld door “Kalli”. Toch was er vooraf veel vertrouwen in een goede afloop.

Stroef

Tegenstander Nieuwerkerk was zeker niet naar Wilgenoord gekomen om de punten af te geven en bracht een alleraardigst elftal op de been dat het de onzen vanaf het beginsignaal behoorlijk lastig maakte. VVH had het vooral ook lastig met zichzelf en kon de verlammende wedstrijdspanning in het eerste bedrijf maar niet van zich afwerpen. De ploeg kwam heel goed weg toen een afstandsschot boven “Wuwu” via de onderkant van de lat het veld weer instuitte en in de laatste 10 minuten voor de rust werd nog een op het oog zuivere kopgoalvan de gasten afgekeurd door de “old timer” referee i.v.m. een duwfout op een VVH verdediger. Zo bleef het 0 – 0 tot de rust en daar mocht VVH zeker niet over klagen. Zelf kwamen we niet of nauwelijks tot mogelijkheden. De beste mogelijkheid ontstond nog uit een directe vrije trap van “Danny Cool” vanaf een meter of 20 die door de keeper nog net onder de lat vandaan getikt kon worden. Het geluk stond echter wel aan onze zijde. Maar er zou wel uit een ander vaatje getapt moeten worden in het 2e deel van de wedstrijd.

Penalty

Na de rust veranderde het spelbeeld langzaam maar zeker wel een beetje. VVH kwam wat meer uit de schulp en langzaam maar zeker werden er wat meer duels gewonnen op het middenveld, waar VVH zich voor de rust veelal de kaas van het brood liet eten. Er ontstond op dat middenveld ook steeds meer ruimte omdat de linies steeds verder uit elkaar gingen spelen. Ook het middenrif van Nieuwerkerk kon dat niet meer belopen, waardoor VVH steeds meer grip ging krijgen op de wedstrijd. De voor “Died” ingevallen “Freek-Willem” was de juiste man om op dat moment het middenveld voor VVH te gaan claimen en onder zijn aanvoering werd de druk op de Nieuwerkerkse goal meer opgevoerd. Er ontstonden ook een paar kansen en kansjes en nadat “Kalli” in het centrum van de aanval werd aangespeeld en vervolgens door de goalie van Nieuwerkerk werd omgekegeld, besloot de scheids volledig terecht om een penalty toe te kennen aan onze helden.

Nelis nestelde zich vastberaden achter de bal en rondde dit buitenkansje vervolgens gedecideerd af; 1-0 en………..lichte ontlading bij onze gespannen geel-zwarten!

In het restant bleven de beste mogelijkheden voor VVH, alhoewel het uitkijken bleef voor onze defensie, die een aantal keren ook met veel kunst en vliegwerk en het nodige geluk overeind kon blijven.

Na 90+ minuten en een spannende slotfase kon de zegevlag uiteindelijk gehesen worden en was het periodekampioenschap een feit voor de “Mannschaft” van Mo.

Al was het dan vandaag zeker niet goed, wat een supporter de nu al legendarische quote ontlokte 

“ maar ’t is mooi weer”, toch is een groot compliment voor het 2e zeker op zijn plaats. De jongens hebben met elkaar een geweldige prestatie geleverd op dit amateurniveau. Het is voor 2e elftallen in onze regio zeker niet gewoon om op dit niveau te kunnen spelen en nog minder om dan ook nog periodekampioen te worden en mee te doen om het kampioenschap. De koploper staat nog maar 3 punten van onze boys verwijderd. Wat kan er nog meer dit seizoen????

Periodekampioen opstelling VVH 2

De Wit; De Jong, D. de Bruijn, J. Wolff ©, Kool; Rietveld, D. Schröder (Schoonderwoerd), R. Schröder, Mulder (Schwiebbe); Kalmeijer (Boere), Bakker.

Don L.