Nacompetitie VVH 2 (2e ronde): “Lamlendigheid nekt VVH 2 in strijd om handhaving”

SV Den Hoorn 3 – VVH 2   5 – 0 (1 – 0)

VVH 2 – SV Den Hoorn 3   3 – 2 (1 – 1)

“Lamlendigheid nekt VVH 2 in strijd om handhaving”

Het seizoen van ons 2e elftal duurt voort lieve lezers van dit feuilleton……………..

Na de over 2 wedstrijden verloren tweekamp tegen het Haagse SV Den Hoorn, wacht nu a.s. donderdagavond in Capelle a/d IJssel op neutraal terrein SV Charlois 2 uit Rotterdam voor een herkansing om handhaving in de Res. 1e Klasse KNVB af te dwingen.

De uitwedstrijd

Vorige week donderdag stond het eerste duel om directe handhaving op het programma. Op het schitterende complex van SV Den Hoorn mocht VVH de strijd aanbinden met het 3e team van deze Hagenezen. Zij waren als overwinnaar op GLZ Delfshaven 2 in deze beslissingswedstrijd aanbeland. VVH had GSC ESDO 2 resoluut geklopt in de 1e ronde van de nacompetitie.

In Den Hoorn liet VVH 2 zich echter van zijn allerslechtste kant zien deze avond! Zonder enige beleving, zonder de benodigde inzet en duelkracht, met een zeer slechte instelling en bovendien ook met een allerbelabberdste teamgeest lieten onze “reserves” zich gewillig naar de slachtbank leiden. De gastheren beschikten weliswaar over een jonge, fitte en duelsterke formatie, maar liepen ook niet over van super bijzondere kwaliteiten. In het eerste bedrijf werd VVH al een aantal malen gewaarschuwd, maar uiteindelijk viel de onvermijdelijke 1 – 0 na een klein halfuur en vanaf dat moment werd het er bepaald niet beter op …………………

Als verdoofd liet VVH het allemaal maar gebeuren en het was eigenlijk al een wonder dat het bij een kleine achterstand bleef tot in de rust.

Voor het 2e part probeerde John nog enige felheid en beleving los te maken bij onze matadoren, maar het werd alleen maar slechter en slechter………….. Zo viel al vrij vlot ook de 2 – 0 en toen vanuit een fraaie vrije trap op ca. 18 meter van het doel André voor de 3e maal kansloos gelaten werd, dwaalde ons team als een aangeslagen bokser over het fraaie kunstgrasveld. Het werd tot overmaat van ramp ook nog 4-0 en 5-0, waardoor de return tot een formaliteit verheven werd en verder raakten we ook de ingevallen Freek Willem nog kwijt in de slotfase met een ernstige sleutelbeenkwetsuur (sterkte Freekie!). In de laatste 10 minuten zou er verder met 10 man verder stand gehouden worden.

Het zou nu uithuilen en vervolgens de overbodige return nog afwerken worden………….

Opstelling VVH 2

Van Duijn; J. Wolff (M.Wolff), De Bruijn ©, Honkoop, Renes (Chiguichon Oroxon); Backx, De Jong, R. Schröder (Schoonderwoerd); Mul, Boere (Raateland), Schaefers.

De thuiswedstrijd

De thuismatch werd afgewerkt op 2e Pinksterdag. Het moet gezegd dat de ploeg in deze wedstrijd in ieder geval een gezonde “teamgeist” ten toon spreidde. In de beginfase werd het doel van onze Haagse opponent een aantal malen op een haar na gemist en de verdiende vroege openingstreffer bleef jammer genoeg achterwege. Wellicht had het anders toch nog leuk kunnen worden.

Nu werd het vlak voor rust weliswaar 1 – 0 uit een steilvolle kopstoot van Danny Cool, maar helaas werd het vlak daarna toch nog 1 – 1 uit, het moet gezegd, een fraai ingeschoten directe vrije trap vanaf een meter of 20 van de VVH goal.

Vlak na de rust klapte de buitenspelval niet goed dicht en kon Den Hoorn profiteren van dit buitenkansje; 1 – 2 en een vroeg vaarwel van iedere vorm van spanning!

Positief was het gegeven dat onze jongens dit keer wel bleven strijden voor een goed resultaat en ……dat uiteindelijk ook nog voor elkaar kregen.

Uit een goede voorzet van Mullenga kon Duracell bij de 2e paal hard en hoog de gelijkmaker in de touwen werken en vlak daarna tekende Thijmen R. zelfs nog voor de winnende treffer in dit duel.

Zo trokken we weliswaar over 2 wedstrijden aan het kortste eind, maar bleek in deze wedstrijd overduidelijk dat er meer mogelijk geweest zou zijn indien we in Den Haag niet zo’n verschrikkelijke r.k partij gespeeld hadden.

Donderdagavond in Capelle wacht nu een oude bekende uit de afgelopen competitie in de gedaante van het Rotterdamse Charlois. Met de inzet en instelling uit het laatste duel zou het wellicht nog goed kunnen komen uiteindelijk. Allemaal duimen voor het 2e!

Opstelling VVH 2

Van Duijn; M. Wolff (Erberveld), De Bruijn ©, Honkoop, Renes (J. Wolff); Backx, De Jong (Chiguichon Oroxon), R. Schröder; Mul, Schaefers (Boere), Raateland.

Don L.