Matchwinner Toin kopt Haastrecht 3 al vroeg langs Woerden


VV Haastrecht 3- Woerden 2 1-0 (1-0)

Na een lange periode zonder wedstrijden was het eindelijk weer zo ver. Tijdens een pittige trainingssessie op donderdagavond bleek al snel dat het deze week niet vanzelf zou gaan. Speler/coach ‘Krullen’ de Wit viel uit na een ongelukkige actie. ‘Beukelaar’ Rick maakte het nog pijnlijker door er in de partijvorm maar liefst 15 tegen de touwen te schieten, wetende dat we daar niks aan hadden omdat hij dit weekend op trainingskamp in Newcastle zou zijn. Desalniettemin hadden we uiteindelijk een mooi aantal spelers die het de Blauw-witten van Woerden lastig hebben gemaakt. Maar eerlijkwaar ook zichzelf.

Haastrecht begon stroef aan de wedstrijd en het was al snel duidelijk dat de wind en het veld ook niet bepaald mee zouden gaan werken. Het spel was erg onwennig en de rust ontbrak. Toch wisten de jongens al snel een voorsprong te pakken. ‘Stoev’ maakte handig gebruik van de wind door zijn corner strak in te draaien, waarna ‘Toin’ er als de kippen bij was om de bal keurig in de rechter onderhoek te knikken. De corners van ‘Dopper’ en ‘Stoev’ zorgde hierna meermaals voor moeilijkheden bij de defensie van Woerden.

Haastrecht was in de eerste helft ondanks het slechte spel toch de betere partij en vergat de voorsprong te vergroten. Kansen die ‘Toin’, ‘Jobo’ en ‘Bengel’ kregen werden niet verzilverd. Het aangespeeld worden in buitenspelpositie ging de mannen wel goed af in deze eerste helft. Ex-Haastrecht 3 topschutter Ezra Hoefsmit gaf hem hierdoor de bijnaam ‘Buitenspengelberts’ Uiteindelijk ging Haastrecht nadat het de eerste helft volop met de wind in de rug had gespeeld slechts met 1-0 de rust in.

Dit baarde tot zorgen voor coach de Wit in de rust. Een tactische bespreking vond plaats en captain ‘Erb’ zette de boel op scherp. Nadat ‘Roynaldo’ zijn kapsel had aangepast was iedereen er klaar voor om in de tweede helft feller de duels in te gaan. Ook werd er afgesproken dat er met wind tegen meer rust aan de bal moest komen en wijzigde de formatie van 4-3-3 naar 4-4-2.

Dit bleek al snel erg effectief te zijn. Met ‘de Smalle’ en ‘Erb’ in het centrum stond de defensie goed en kwam Haastrecht nauwelijks in de problemen. Keeper Oosterwijk hield zijn doel als echte zekerheid tussen de palen 90 minuten lang schoon en op de momenten dat het nodig was bracht hij alert redding.

Het middenveld bestaande uit ‘Markphis’, ‘het Beest’, ‘Litmanen’ en ‘Mini’ maakte een felle indruk en de duels werden gewonnen. Voorin probeerde Antes samen met eerst Bengel en daarna Toin de bal vast te houden, om vervolgens de opkomende middenvelders aan te spelen. Het leek alsof er met wind tegen juist alleen maar beter gevoetbald werd. Wel had Haastrecht na rust nog steeds moeite met het maken van doelpunten. Na een goede voorzet met links van ‘Mini’ zag de kopsterkte ‘Toin’ zijn tegendraadse kopbal knap gepakt worden door de Woerdense keeper. Daarna kreeg ‘Markphis’ twee grote kansen om alsnog de 2-0 te maken, helaas zat het vandaag niet mee en bleef een Depay-  achtige celebration uit. De twijfelachtige eer van grootse misser was voor Mini. Nadat ‘Markphis’ een ingooi snel nam op Antes volgde een scherpe voorzet die alleen nog ingetikt diende te worden. Volgens ‘Mini’ had hij echter last van een polletje waardoor hij de bal het vangnet in schoot. Of was onze Roynaldo toch te veel met zijn kapsel bezig?

Gelukkig hield Haastrecht in de rommelige slotfase stand en kon het daardoor de derde overwinning op rij binnen slepen. Op 15 maart zal de sterrenequipe van het derde zich weer verenigen voor een thuiswedstrijd. Esto 3 komt dan langs op Sportpark Wilgenoord. Tot nu toe is Haastrecht 3 bezig aan een flitsende start van 2020: 9 uit 3. En zij weet het.

Opstelling VV Haastrecht 3: Oosterwijk, Den Besten, van Son, Erbenveld, Zuidam; S.Straver, Groen, Dupper; Tuinenburg, Engelberts, Koorevaar.

Wisselspelers: Schram, J.Straver, Koolwijk, Antes.

Scoreverloop:

12’ 1-0 Max Tuinenburg (Steven Koorevaar)

Wessel Antes