Martin Breuer en Alex De Jong stoppen


De penningmeester en de chef onderhoud stoppen als bestuurslid bij de voetbalvereniging Haastrecht. Martin Breuer en Alex de Jong hangen hun bestuurstaken aan de wilgen.
 Volgens Martin is het tijd na vijf intensieve jaren om te stoppen als man die op de centen past. Het waren drukke jaren voor de penningmeester. De gemeente Krimpenerwaard slokte veel tijd op, doordat de subsidieregels zijn veranderd. Omdat de gemeente voor alle voetbalclubs dezelfde regels wilde moest er veel gerekend worden.
Dat heeft het hele bestuur, maar Martin in het bijzonder veel hoofdbrekens bezorgd. Nu de hele operatie bijna is afgerond wil hij er mee stoppen. “Ook de corona was niet makkelijk, omdat de club opeens een deel van z’n inkomsten verloor.”
Zoals we zullen zien tijdens de jaarvergadering verliezen we een uitstekende penningmeester, want ondanks alle tegenvallers zijn we niet in de rode cijfers terecht gekomen. Martin  vertrekt pas per 1 augustus, zodat een opvolger ruim de tijd heeft om ingewerkt te worden.

Die ene Alex

Ook Alex de Jong, vaak bestuur-Alex genoemd om verwarring met die andere Alex de Jong (ook wel kleine Alex genoemd) te voorkomen stopt dus eveneens. Alex (bestuur) is de man die dag en nacht klaar stond om klussen op ons terrein op te knappen. Van verwarmingsketels tot gaten i n de velden of op het terras; Alex was te bellen. Tijdens de bestuursvergaderingen kon hij er beeldend over vertellen. De man die altijd de handen uit de mouwen stak, geen woorden, maar daden zou je zeggen; hoewel hij liever een Amsterdamse uitdrukking hoorde.
Alex was ook de man die zorgde voor de ballen, die de rest van het bestuur overtuigde van nut en noodzaak van nieuwe doelen, nieuwe netten en andere voetbalzaken. Alex gaat niet verloren voor de club. Hij blijft wedstrijden fluiten op zondag en is het aanspreekpunt voor het hele onderhoudsteam.

We zoeken dus opvolgers. Vrijwillig melden kan, maar we zullen de komende weken ook mensen aanspreken, want voetballen gaat niet vanzelf daar heb je mensen zoals Martin en Alex voor nodig.
De ledenvergadering is trouwens op 29 maart. Een officiële uitnodiging volgt nog.