“Licht AAN” campagne in Haastrecht heeft primeur met hologram


In deze donkere dagen is het voor fietsers extra belangrijk goed zichtbaar te zijn. Wie de komende weken eind van de middag of ’s avonds sportpark Wilgenoord In Haastrecht verlaat, wordt daar op een opvallende manier op gewezen. Een bijzonder hologram – een landelijke primeur – roept fietsers op om hun fietsverlichting aan te zetten. Het hologram maakt onderdeel uit van een campagne waar ook een gratis fietsverlichtingscheck bij Slingerland Fietsen in Haastrecht bij hoort. De campagne is een initiatief van het project N228 Veiliger en het Regionaal Ondersteuningsbureau Verkeersveiligheid Zuid-Holland die er samen naar streven het aantal slachtoffers in het verkeer naar 0 terug te brengen.

Het hologram werd in gebruik genomen door wethouder Jan Vente en de verenigingen en BSO op sportpark Wilgenoord. Jan Vente: ‘Fietsers zijn een kwetsbare groep in het verkeer, daar vallen nog veel te veel slachtoffers en we willen dat heel graag verminderen.‘ De gebruikers van het sportpark, V.V. Haastrecht, HLTC Bergvliet en BSO Yellowbellies ondersteunen de actie. De komende weken delen ze spaakreflectoren en folders met informatie over de gratis fietsverlichtingcheck uit aan iedereen die het sportpark bezoekt.

Alex de Jong (V.V. Haastrecht): ‘Wij willen uiteraard dat de kinderen na het sporten weer veilig thuis komen. Het hologram is een mooi middel om met name de jeugd aan te spreken’. Bert van Noord (HLTC Bergvliet) vult aan: ‘Verlichting is gewoon een ontzettend belangrijke zaak in het verkeer. Je komt vanaf het sportpark vanuit het licht in het donker van de provinciale weg en dan gaat veiligheid voor alles’. Djardo Boele (BSO Yellowbellies) sluit zich daarbij aan: ‘Het hologram is goed helder en zichtbaar. Als kinderen naar huis gaan kunnen ze ‘m eigenlijk niet missen.’

Gratis fietsverlichtingscheck

Inwoners van Haastrecht en omgeving kunnen hun fietsverlichting gratis* laten checken en repareren door Slingerland Fietsen in samenwerking met vrijwilligers van Repair Café Haastrecht. Dat kan op de volgende dagen:

•      Vrijdag 4 december van 8.00 – 18.00 uur

•      Zaterdag 5 december van 9.00 – 16.00 uur

•      Vrijdag 11 december van 8.00 – 18.00 uur

•      Zaterdag 12 december van 9.00 – 16.00 uur

Locatie: Slingerland Fietsen, Hoogstraat 142, 2851 BK Haastrecht

*Je hoeft materiaalkosten voor reparatie van bestaande verlichting en arbeidsloon niet te betalen. Aanschaf van nieuwe verlichting is wél voor eigen rekening.

Meer informatie over het project N228 Veiliger: www.zuid-holland.nl/n228veiliger

Meer informatie over verkeersveiligheid www.maakeenpuntvannul.nl