Let op de energie!


De gas- en elektriciteitsrekening is bij iedereen fors gestegen, ook bij VVH. We moeten meer dan het dubbele betalen voor het gebruik van gas en elektriciteit. 
We zijn als bestuur bezig om ons complex duurzaam te maken, met zonne-energie en led-lampen, maar dat kost tijd en geld, want er zijn forse investeringen nodig.

Maar we kunnen ook allemaal zelf wat doen. Wist je dat VVH flink wat kan besparen op haar energierekening door bewust om te gaan met zaken als water, verlichting en verwarming. Zelf kun je daar als sporter ook je steentje aan bijdragen. Hoe doe je dat?

Om te beginnen niet altijd de deur open laten staan van de kantine of de deur naar de kleedkamers. Dat scheelt al een enorme slok op een borrel. We stoken niet voor de buitenlucht, maar om het binnen warm te hebben. We zullen de temperatuur een graadje lager zetten, ook dat scheelt.
En verder… douchen is goed na de wedstrijd of de training, maar maak er geen waterfestijn van. Douche kort, zorg dat de kranen niet onnodig lang aanstaan (ook water wordt schaarser). Eén minuutje korter douchen scheelt al ruim 25 euro per jaar. Als je hele voetbalelftal een minuut korter onder de douche staat, is dat dus al gauw 275 euro op jaarbasis. Kortom let er op!


Als we met z’n allen alert zijn kunnen we de kosten binnen de perken houden, zodat we geen financiële schade oplopen, want daar zit in deze toch al dure tijden niemand op te wachten.

Het bestuur.