JO17-1 stelt winterkampioenschap veilig!

Haastrecht JO17-1 heeft afgelopen zaterdag met een 0-10 overwinning op Zoetermeer de najaarcompetitie als kampioen afgesloten. In de tien wedstrijden werden 27 punten behaald met een doelsaldo van +30. Alleen tegen Schoonhoven werden tijdens een off-day en dubieuze omstandigheden punten gemorst, waardoor het nog lang onnodig spannend bleef.

Dat JO17-1 eigenlijk al de hele competitie het enige team was dat aanspraak maakte op het kampioenschap werd tegen Zoetermeer nog wel eens duidelijk. Volgens het cliché zijn kampioenswedstrijden altijd zeer matig, maar dat cliché kan na afgelopen zaterdag de prullenbak in. De mannen legden namelijk één van de betere wedstrijden van het seizoen op de mat in een wedstrijd die voor de gastheer zomaar veel slechter af had kunnen lopen. Al snel was het Joran die op aangeven van Kelvin voor de 0-1 tekende en daarna werd er vrolijk op los gevoetbald door de jongens. Dit resulteerde nog voor rust in een veilige 0-5 voorsprong. Ook achterin stonden de mannen namelijk prima te spelen en dat nog zonder de geblesseerde Tigo en Damiaan die wekenlang het centrale duo hadden gevormd. De trainers verkeren dit jaar in een luxepositie en konden met Alex en Antonio nog steeds een uitstekend centraal duo opstellen.

Na de limonade werd de voorsprong vervolgens ondanks de barre weersomstandigheden verder uitgebreid naar 0-10. Met een hoop jongens met scorend vermogen was het een prima wedstrijd. Zo scoorden naast Joran ook Kelvin, Jesse, Rens, Sem en Tygo. Na de welverdiende complimenten, medailles en troffee van Mister Haastrecht werd er vervolgens nog een klein hapje en drankje genodigd. Het conceptprogramma werd prima gevolgd de gehele dag, op het meenemen van de jassen naar Zoetermeer na dan. Gelukkig had Rens wel een tube zonnebrand meegenomen! Rond 4 uur vertrokken de trainers naar Arnhem waar zij nog op audientie moesten komen bij de koning (der piraten). Van de jongens was bij thuiskomst geen spoor meer te vinden, vermoedelijk moegestreden.

Dit kampioenschap was misschien niet heel zwaarbevochten maar toch verdienen de jongens een compliment voor de manier waarop ze met een grote groep en veel nieuwe jongens een team hebben gevormd het afgelopen half jaar. Bovendien hebben jongens veel mee moeten doen met A1 en B2 en hebben sommigen op een andere plek gestaan of meer wissel gezeten dan ze gewend zijn. De manier waarop jullie na de wedstrijd tegen schoonhoven er een schepje bovenop gedaan is daar een mooi voorbeeld van. Volgende week eerst maar eens een ronde verder komen in de beker en na de winter proberen ook in de Rijnmond Cup zo ver mogelijk te komen, daar hebben wij in ieder geval alle vertrouwen in!

Kampioenen! Ole Ole Ole!

De Trainerts (Danny en Hessel)