JO17-1 met de vlam in de pijp langs Olympia


Ik heb echt veel zin in vandaag”. Dat waren de woorden van Lars Oskam omstreeks kwart voor 2 afgelopen zaterdag. Hij zou niet teleurgesteld worden bleek later op de dag. Om maar eens met het voetbal te beginnen: Olympia uit, laatste wedstrijd van het seizoen. In een tweede seizoenshelft waarin de tegenstand veelal uit Delft, Den Haag en Katwijk kwam was een ouderwetse burenruzie een welkome afwisseling. 

In het bezit van de rode lantaarn op naar Gouda, om daar toch nog wat punten op te halen. Dat was de voorgaande weken een lastige opgave gebleken met veel krappe nederlagen waarin het vaak net de verkeerde kant op viel. Benji en Bonk, de avond ervoor geblesseerd geraakt tijdens een pot hoogstaand voetbal, konden niet meedoen maar verder konden we aantreden met een fitte selectie. De wedstrijd op het hoofdveld van Olympia begon wat rommelig, niet geholpen door de staat van het veld. Laten we het er maar op houden dat ook de grassprieten toe waren aan het eind van het seizoen. Toch was al snel duidelijk dat de jongens vandaag niet van plan waren zonder punten van het veld te stappen. Waar het voetbal niet altijd even goed was werd dit ruimschoots gecompenseerd door inzet. Onder andere Rody had de geest aardig te pakken (of was ie gewoon verliefd?). De rust werd zodoende gehaald met een 0-0 stand, in een wedstrijd zonder veel kansen.

Aanvankelijk begon de tweede helft zoals de eerste was geëindigd. Veel lange ballen van Olympia resulteerden niet in grote kansen, maar uitbraken van onze kant waren ook spaarzaam. Tot het moment dat Sjoerd plotseling alleen op het doel af koerste en leek te gaan tekenen voor een doelpunt in zijn laatste wedstrijd. De verdediging van de Gouwenaren trok echter aan de noodrem, hetgeen resulteerde in een penalty. Joran wist deze via de paal en de rug van de Goudse doelman te benutten. Wat er daarna volgde was een heerlijke vertoning Haastrechts voetbal. Blessures, kaarten, houtwerk… En 3 punten. Deze mooie afsluiting werd kort gevierd in de kleedkamer alvorens deel 2 van de dag: de jaarmarkt. Ook belangrijk! “Ik ga eerst naar Henk, morgen ga ik wel naar de HAP”, aldus Tygo Bos.

Henk bracht enkele klassiekers ten gehore zoals “Meissie, Meissie”, “Truck als woning” en “Met de vlam in de pijp”. Tot in de kleine uurtjes werd de seizoensafsluiting doorgezet. We hadden het goed samen. Jongens bedankt voor het jaar, we doen het 15 juni nog een keer dunnetjes over. Voor mij persoonlijk ook nog eens een mooi einde aan 6 jaar als trainer. Ook alle andere jongens in die jaren en natuurlijk hoofdcoach Danny bedankt voor de leuke jaren.