Jo17-1 kraakt eerste noot in promotiepoule


Na 8(!!) weken rust, training en vriendschappelijk voetbal mochten de vedettes van jo17-1 weer de wei in. Waar er in de eerste seizoenshelft nog gespeeld werd om de eer en het vergaren van een plek in de promotiepoule staat er na het bereiken hiervan een plek in de hoofdklasse op het spel gedurende de tweede seizoenshelft. Of dat realistisch is valt nog maar te bezien, desalniettemin heerst het gevoel dat jo17-1 zich niet neer hoeft te leggen bij een rol als toeristje in eigen competitie.

Dat bleek ook wel in de eerste wedstrijd uit bij Nootdorp jo17-1. Na een klein half uurtje rijden werd op het sfeervolle complex van deze zondag hoofdklasser rustig toegeleefd naar het begin. Ondanks het feit dat de jongens door omstandigheden aantraden in een gewijzigde opstelling werd er voortvarend begonnen. Het middenveld onder leiding van gelegenheidscaptain tygo hield de wedstrijd goed onder controle terwijl benji en consorten de boel achterin dichthielden. Ook onze kutkeeper wist nog een aantal keer reddend op te treden waardoor het lang 0-0 bleef. Ondanks wat speldenprikjes van Levy en Joran die de verdediging van Nootdorp bij vlagen goed onder druk zetten kwam er een standaardsituatie aan te pas om de wedstrijd open te breken. Een vrije trap van Thom landde op het voorhoofd van joran die wel raad wist met deze opgelegde kans en beheerst voor de 0-1 tekende.

Na de 0-1 controleerde haastrecht de wedstrijd en was het wachten op de 0-2 van de geelzwarten. Toch was het Nootdorp dat met hulp van de wind, zon en een polletje (toch Thomas?) de 1-1 maakte. Gelukkig was daar vlak voor rust nog Levy die na goed doorzetten aan de rechterkant van het veld de 1-2 op de borden zette.

Nootdorp begon de tweede helft stormachtig en duidelijk op zoek naar de gelijkmaker. Met de wind tegen nu was het soms lastig de druk te verleggen naar het andere doel. Met het inbrengen van damiaan, sem, rens en Sjoerd kon er echter de nodige duelkracht aan de ploeg worden toegevoegd en werd de 1-2 uiteindelijk over de streep getrokken.

Met de eerste drie punten in de tas keerden de jongens huiswaarts. Volgende week de kans om thuis dit aantal direct te verdubbelen tegen de jo17-2 van voetbalfabriek westlandia.