Het 2e grijpt net naast de titel!!!


“Goede serie in 2e seizoenshelft van de Mannen van Mo is net niet voldoende”

Op de slotdag van de competitie is ons 2e zaterdagteam er net niet in geslaagd om de titel te veroveren in de Res. 3e Klasse KNVB. De geel-zwarten moesten er eerst voor zorgen om zelf de winst te pakken tegen de runner up uit de laatste periode,Rohda’76, en daarna moesten de overgebleven concurrenten, Schoonhoven en ARC allebei punten morsen. De eerste opdracht slaagde, maar de 2e opdracht pakte helaas verkeerd uit…………

Be Fair 3 – VVH 2  0 – 1 (0 – 0)

Om in de kampioensrace te blijven moest allereerst nog gewonnen worden in Waddinxveen van middenmoter Be Fair. 

Dat lukte door een late treffer van JO19-1 speler Luc (“Frits”) van der Vlist………… Verder was het niet om aan te zien op deze zaterdag en dus kunnen we het verslag beter maar kort houden.

VVH 2 – Rohda’76 2  7 – 1 (2 – 0)

In de, laten we het toch maar zo noemen, kampioenswedstrijd tegen de Borftse opponent liet het 2e toch weer zien waartoe het in staat is. In de eerste helft werd vanaf het beginsignaal door onze mannen de toon gezet! Er werd fris en fruitig gecombineerd en daarnaast werd er nauwelijks iets noemenswaardigs weggegeven. De aanvalsdrift werd na een ruime 20 minuten beloond met een prachtige treffer van “Duracell” na een afgemeten voorzet van “Ro R.” Laatstgenoemde, de afgelopen weken toch al in een uitstekende vorm stekend, bereidde ook de 2e goal voor. Vrijgespeeld op zijn favoriete linkerflank bezorgde hij met een afgemeten voorzet de bal “op de stropdas” van Sem (de broer van….) en die kopte de bal bij de 2e paal keurig binnen naar 2 – 0. Voor zover de ploeg uit Bodegraven al het idee had dat er nog iets te halen was vanmiddag, was dat geloof vanaf dat moment wel verdwenen.

Na de pauze raakten de gasten langzaam maar zeker door de wisselmogelijkheden heen. In het eerste bedrijf was daardoor Ruud de B.(de vader van……..) de zware taak van assistent grensrechter bij Rohda al maar op zich gaan nemen, zodat de grensjager mee kon gaan doen bij  zijn cluppie. Daardoor kwam men toen nog tot 11 spelers, maar in het 2e bedrijf werd dit uiteindelijk uitgedund tot 9. Een echte wedstrijd werd het daardoor nooit meer. Vermeldenswaardig is nog dat supersuben veteraan “B”  nog 2x scoorde en dat ook JO19-1 vedette Lars Oskam zijn invalbeurt kon opsieren met een treffer. Het werd uiteindelijk dus een 7-klapper voor het 2e.

Later bleek dat het allemaal net niet voldoende was voor de titel. Schoonhoven en ARC wonnen allebei met 3 – 0, waardoor in Alphen a/d Rijn de kampioensvlag gehesen kon worden. Gefeliciteerd ARC!!! Zij hadden aan het einde van de rit een voorsprong van 1 punt (!!!) na 26 wedstrijden op zowel Schoonhoven als onze jongens. 

Het 2e eindigde de competitie met 60 punten uit die 26 ontmoetingen, waarvan er slechts 4 verloren werden. In de laatste 9 wedstrijden werd zelfs 8x gewonnen (als dat er nou eens 9 geweest waren…….); een superserie. Verder bleef het 2e in zijn 13 thuiswedstrijden ongeslagen (12x winst en 1x gelijk)!

Al met al een mooi seizoen, waarin we net niet de kroon op het harde werken hebben kunnen zetten. 

Opstelling VVH 2

Pina; Imandt, Honkoop ©, Bron, M. de Bruijn; Hoogendoorn(Groos), Bos, S. de Bruijn (Oskam), van der Stok (van der Vlist); Rietveld (den Boer), Backx (Boere)

Don L. 

(“het was me weer een genoegen om u op de hoogte te mogen houden van het wel en wee van 2 in het afgelopen seizoen”)