Haastrecht JO19-1 schrijft geschiedenis door kampioen te worden in de 1e klasse


Afgelopen zaterdag 29 april zijn de jongens van Haastrecht JO19-1 (A1) kampioen geworden door Alphense Boys met 2-1 te verslaan. Wekenlang zag het er al een (beetje) naar uit, maar afgelopen zaterdag gebeurde het dan eindelijk. 

 

Op Sportpark Wilgenoord was de spanning zeker bij de spelers maar ook wel bij de technische staf voelbaar. Iets voor half 3 kwamen de spelers het veld op gelopen onder begeleiding van fakkels en knetterend vuurwerk , zodat  alle ingrediënten aanwezig waren om er een mooie dag van te maken.

Haastrecht kwam goed uit de startblokken en kreeg gelijk enkele kleine kansjes . Dit resulteerde in de verdiende 1-0 door een goal van Thijmen Raateland. Vlak daarna kreeg Alphense Boys zijn eerste grote kans, maar door een katachtige redding van de ervaren Max Tuinenburg bleef het 1-0. De ploeg van trainer Glenn Telusa wilde eigenlijk snel klaar zijn en zette dan ook vol druk op verdediging van Alphense Boys . In de 23e minuut kon de geel /zwarte aanhang weer juichen want het was Bjorn van Leeuwen die er 2-0 van maakte.

Ondertussen kwam er ook goed bericht uit Waddinxveen alwaar Sparta (av) met maar liefst 6-2 had verloren van Be-Fair, zodat feitelijk het kampioenschap al binnen was. Echter werd, in de rust, de nadruk gelegd dat deze kampioenswedstrijd wel gewonnen moest worden.

Na de thee was het speloverwicht van Haastrecht weg en werden wij nu gedwongen om te verdedigen. De gasten hadden nu het speloverwicht, met als uitblinker de nummer 7, wat leidde tot de 2-1. Uiteindelijk werd de voorsprong verdedigd en kon na het fluitsignaal van scheidsrechter de Jong het feest dan eindelijk losbarsten.

Met maar 1 nederlaag, 3 gelijkspellen en 15 overwinningen kan Haastrecht JO19-1 zich de terechte kampioen noemen. Dit feestje werd in de kantine, Huis Den Hoek en in de Woodies tot diep in de nacht gevierd (of tot vroeg in de ochtend, net hoe je het wil zien).

Namens de technische staf van VVH JO19-1 willen wij graag iedereen en ALLES bedanken die zich ingezet hebben om dit feest tot een groot succes te maken. Op naar de hoofdklasse!