HAASTRECHT JO17 HERSTELT ZICH VAN ZWARTE ZATERDAG

Twee weken terug konden we hier melding maken van de flitsende competitiestart van JO17 in de 3e klasse met een 3-0 overwinning bij ARC JO17-5, maar daarna volgde op 5 november een zwarte zaterdag. Bij het op papier gelijkwaardige Altior JO17 werd volstrekt tegen de verhouding in met 1-0 verloren in een chaotische wedstrijd met 3 gele kaarten en 1 rode kaart.

Voor rust telden we 11 kansen voor Haastrecht, maar steeds ging de bal er niet in, waarbij de keeper van Altior soms zelf ook niet wist hoe hij de bal keerde en eenmaal geholpen werd door de lat bij een schot van Kelvin. Aan de andere kant hoefde Lucas slechts 2 maal echt in actie te komen: na een corner van Altior wist hij een harde kopbal van dichtbij onschadelijk te maken, maar in de 33e minuut was hij kansloos na een snelle uitval van Altior, waarna hun spits alleen op Lucas af mocht gaan en van dichtbij kon scoren. Na rust nog steeds een sterker Haastrecht, dat echter steeds slordiger ging voetballen en zich liet provoceren door een paar heel vervelende tegenstanders en daardoor eigenlijk nog slechts 3 kansen wist te creëren, die opnieuw werden gemist. De scheidsrechter, die voor rust Aaron geel en dus 10 minuten tijdstraf had gegeven, maar natrappen richting Dustin over het hoofd zag, zag zich genoodzaakt nu ook 2 spelers van Altior uit het veld te sturen, maar beide keren wisten we ons geen raad met de man- meer-situatie. Met nog 4 minuten te gaan ging Alwin op avontuur richting het strafschopgebied van Altior, passeerde hij twee tegenstanders, waarna hij door een 3e werd gevloerd en dat betekende dus een penalty voor ons en alsnog de kans op de verdiende gelijkmaker. Na 5 minuten duwen en trekken in het strafschopgebied, omdat de spelers van Altior heel weinig respect konden opbrengen voor hun eigen scheidsrechter en een aantal van ons zich daar helaas te nadrukkelijk mee ging bemoeien, mocht Twan aanleggen, maar zijn schot werd gekeerd door de keeper van Altior, waarna Kelvin in de rebound via de paal naast schoot. In het tumult dat daarna volgde, liet Twan zich helaas provoceren door de hoogst irritante spits van Altior, waarna Aaron op aangeven van de leiders van Altior de rode kaart van de scheidsrechter kreeg, die zelf niets gezien had. Nadat Twan zich zelf bij de scheidsrechter had gemeld, mochten we het nog even met 10 man proberen, maar wat in die 80 minuten ervoor ook niet gelukt was, lukte nu ook niet meer. De 1-0 nederlaag betekende niet alleen 3 dure verliespunten, maar waarschijnlijk zullen we het de komende weken dus ook zonder Twan moeten doen.

In de 3e wedstrijd kregen we op 12 november Nieuwkoop JO17-1 op bezoek en ook zonder de voorlopig geschorste Twan en de nog steeds geblesseerde Frank denken we daarvan wel te kunnen winnen. Na wat rommelige eerste minuten begint het te lopen en na een minuut of tien belonen we ons met een mooie goal. Wessel wordt met een verdediger in de rug aangespeeld in het strafschopgebied, passeert die tegenstander en legt de bal goed terug op Kelvin, die de 1-0 binnenschiet. Een paar minuten later wordt Dennis op links weggestuurd door de goed spelende Bilal, gaat hij door tot de achterlijn en legt ook hij de bal goed terug, waarna Dustin met links de 2-0 kan binnentikken.

Na ruim 20 minuten lijkt de beslissing al te vallen. Wessel wil de bal in het strafschopgebied langs zijn tegenstander tikken, waarna die de bal met de hand raakt en dan is er maar 1 straf mogelijk en Wessel zelf benut de penalty, waarmee we op 3-0 komen. Kort daarna krijgt een speler van Nieuwkoop iets te veel vrijheid, maar weet hij de bal dan ook wel heel fraai van buiten de 16 over Lucas in de bovenhoek te krullen en daarmee is het 3-1. Voor rust krijgen we nog 2 kansen; Wessel speelt zich in het strafschopgebied vrij, maar ziet zijn kans gekeerd door de keeper en een fraai schot met rechts van Kelvin wordt door diezelfde keeper net onder lat weggetikt.

Na rust gebeurt er niet zo heel veel meer en controleren we de wedstrijd. Aaron speelt zich zelf knap vrij tussen een paar man in, maar stuit dan op de keeper en een fraaie aanval via Harm, Dustin en Kelvin, levert uiteindelijk net geen goal op, omdat Kelvin niet tot een schot komt. Yassan is eenmaal dichtbij een goal, maar weet de bal net niet binnen te koppen. Aan de andere kant hoeft Lucas eigenlijk alleen maar een paar keer handelend op te treden bij hoge voorzetten, maar dat doet hij dan ook heel bekwaam, waardoor we uiteindelijk verdiend en degelijk met 3-1 winnen en met 6 punten uit 3 wedstrijden de 2e plaats in onze poule bezetten.

Een aandachtig toeschouwer