Haastrecht JO17 gaat met een goed gevoel de winter in !

floreant-logo

Na twee nederlagen op rij zijn we teruggevallen naar de 6e plaats en moeten we vandaag op bezoek bij Floreant JO17-1, dat in onze poule pas 3 verliespunten heeft . Om bovenin mee te blijven doen moeten we dus absoluut winnen. Twan is vrijgesproken voor zijn rode kaart bij Altior, maar is afwezig vanwege de 50e verjaardag van onze voorzitter, die dat zonder enig schaamtegevoel schijnt te vieren in het verloederde 020 en Dustin is afwezig vanwege werk. Koen en Frank zijn allebei licht geblesseerd , zodat onze wisselmogelijkheden beperkt zijn.   We beginnen moeizaam aan de wedstrijd en worden ver teruggedrongen door Floreant, maar dat levert niet meer op dan twee schoten van afstand, die over en naast gaan. Voorin kunnen wij nauwelijks een bal vast houden, maar na ruim tien minuten komen we er eindelijk een keer goed uit en dan is het meteen raak. Harm verdedigt uit op Wessel, die Kelvin op rechts wegstuurt. De grensrechter vlagt voor buitenspel, maar dat is het zeker niet en na de voorzet van Kelvin staat Yassan opeens vrij aan de linkerkant. Via de keeper van Floreant verdwijnt zijn schot in de rechter benedenhoek en komen wij tegen de verhouding in met 1-0 voor.

Drie minuten later is het weer raak, wanneer Aaron zich op rechts lijkt vast te lopen tussen twee tegenstanders. De actie waarmee hij zich vrij speelt is al fraai, maar zijn voorzet is nog mooier en bij de tweede paal is Yassan er dan opnieuw als de kippen bij om de 2-0 binnen te tikken.

Floreant zet wel weer aan, maar dat leidt nauwelijks tot echte kansen en bij een paar corners blijkt Lucas vandaag absoluut de baas in zijn strafschopgebied te zijn. Het lijkt even gevaarlijk te worden bij een vrije trap op de rand van het strafschopgebied na een licht duwtje van Bilal, maar ook die vrije trap is een prooi voor Lucas. Aan de andere kant komen we er nog een keer goed uit via Kelvin en Wessel, die terug legt op Harm, maar zijn schot wordt net door de keeper van Floreant gepakt. Even later lijkt Yassan zelfs de 3-0 op zijn schoen te hebben, maar hij kan opnieuw vrijgelaten na een hoge voorzet vanaf rechts de bal net niet goed onder controle krijgen.

We maken ons al op om met 2-0 te gaan rusten, maar daar denkt Wessel anders over, want van ruim 20 meter besluit hij de bal op doel te schieten en zijn schot ploft net onder de kruising zo in de rechter bovenhoek. We gaan met 3-0 rusten maar durven ons nog niet rijk te rekenen.

Na rust is er eerst weer een offensief van Floreant, maar dat is allemaal leuk voetbal tot aan het strafschopgebied, maar levert geen enkele kans op en 10 minuten na rust is de wedstrijd eigenlijk al beslist, wanneer de bal na een corner wordt doorgekopt door Tygo en Aaron van dichtbij kan binnenschieten en ons daarmee op 4-0 zet.

Het wordt dan wat grimmiger in het veld , vooral omdat de spelers van Floreant zich nogal gefrustreerd tonen over de grote achterstand. Het is dan zaak om vooral rustig te blijven, maar helaas lukt dat niet , want na wat geduw en getrek achterin, wordt er ineens een rode kaart getoond aan Alwin, die volgens de scheidsrechter zou hebben nagetrapt, terwijl hij zelf claimt juist het slachtoffer te zijn. Het wordt dus weer afwachten hoe de KNVB daar over denkt en in het veld moeten we nog ruim 20 minuten zien stand te houden met 10 man. Zelfs dan krijgen wij de beste kansen, want na een vrije trap van Kelvin staat Tygo opeens vrij voor het doel, maar schiet hij de bal tegen de keeper aan.

Even later plukt Lucas weer een hoge voorzet uit de lucht en besluit hij tot een lange uittrap. Wessel komt als winnaar uit het sprintduel met zijn directe tegenstander en kan de bal met buitenkant rechts net langs de keeper van Floreant tikken, waarmee we op 5-0 komen.

Kort voor tijd komt de bal na een slippertje bij ons achterin opeens voor de voeten van de linksbuiten van Floreant, die de bal in de hoek langs Lucas schiet en daarmee de eindstand op 1-5 bepaalt.

Een prachtige overwinning van onze jongens, die ons terugbrengt op de 3e plaats in deze competitie, waar misschien wel 5 teams mee kunnen doen in de strijd om de titel. En hoewel het vandaag vooral een knappe collectieve prestatie was, toch even wat extra complimenten. Bilal mag dan zelf een merkwaardige voorkeur hebben voor Barcelona, maar hij stond vandaag echt te verdedigen als Varane van Real Madrid. Van Aaron weten we natuurlijk al dat hij heel goed kan voetballen, maar vandaag liet hij dat ook echt zien en Yassan zag zijn aanstekelijke enthousiasme vandaag eindelijk beloond worden met 2 mooie goals.

JO17 gaat met een goed gevoel de winterstop in en wie weet wat er dan in de tweede seizoenshelft allemaal nog mogelijk is. We gaan het zien!

Een aandachtige toeschouwer