Haastrecht 5 met speels gemak langs Antibarbari 11

Haastrecht 5 voetbalde dit seizoen tot dusver erg wisselvallig. Tegen Antibarbari 11 wisten de geel-zwarten eindelijk weer eens écht te overtuigen. “De spelers hebben het tactisch plan geweldig uitgevoerd. We hebben vandaag naar onze kwaliteiten gespeeld”, aldus trainer Van der Vlist.

“Antibarbari wist op een gegeven moment de oplossing niet meer te vinden. Wij hebben het op de juiste manier uitgespeeld. 1-6 is reden voor een glimlach in de kleedkamer. We mogen hier even van genieten, ik ben trots op het team.”

Haastrecht 5 staat door de overwinning op Sportpark Toepad voor het eerst sinds mei 2017 weer aan kop van de 6e klasse 6. De 23-voudig kampioen heeft zes punten uit twee wedstrijden.

Het centrale duo John St. Moerings en Marco Bos hield afgelopen zondag bijna de nul tegen Antibarbari 11. Volgens journalist Willem Vissers maakte het tweetal een uitstekende indruk in Rotterdam.  “St. Moerings en Bos deden het beiden hartstikke goed”, vertelt Vissers bij Studio Voetbal. “Tegen Cabauw 3 deden ze al best wel dingen goed en je kon zien dat vooral Bos heel goed kon voetballen. Hij deed alleen rare dingen, dat moet hij niet doen. Hij heeft natuurlijk vroeger in Haastrecht 3 gespeeld, dan ben je geen koekenbakker.” Niet alleen St. Moerings en Bos gooiden hoge ogen, maar ook Van Wijngaarden kreeg lof. “Hij is redelijk constant geworden, hij was een van de weinigen tegen Cabauw die vooraan ging in de strijd”, aldus Vissers. “Hij maakte een hele sterke indruk.” Daarnaast blonk, wederom, Ramon Janmaat uit. De jonge middenvelder werd door zijn trainer Joost van der Vlist als rechtsback ingezet en deed dat meer dan behoorlijk.  “Hoewel die jongen eigenlijk een middenvelder is, stond hij in Rotterdam als rechtsback opgesteld. Als je dan ziet wat voor oplossingen hij steeds wist te vinden…”, zegt rapporteur Arie Brand sr. in De Telegraaf. “Hij heeft het afgedwongen dat zijn tegenstander continu rekening met hem moest houden.” “Janmaat en Van der Kroon hebben samen de hele boel kapot gespeeld”, vervolgt Brand sr., die het logisch vindt dat Jack Harmsen Janmaat wil overtuigen voor VVH 1 te kiezen in plaats van voor Haastrecht 5. “Als die jongen zich zo blijft ontwikkelen denk ik dat hij op termijn de stap gaat maken naar een hoger team, waar hij een nog betere voetballer kan worden.” “Natuurlijk zou het dan mooi zijn voor Haastrecht 1 om zo’n speler erbij te krijgen. Hij heeft immers een gigantisch loopvermogen en behoudt altijd het overzicht. Bovendien raakt hij nooit in paniek, want hij is zo technisch dat hij altijd de juiste oplossing weet te vinden”, besluit Brand sr..
Versteeg

Ook Ivo Versteeg stond weer een keertje op het scorebord maar de spits kan op dit moment maar weinig goed doen bij de fans van VVH 5. Met afgelopen zondag als dieptepunt. Versteeg scoorde maar stopte vervolgens pontificaal zijn vingers in zijn oren: een statement met betrekking tot de kritiek en zijn plekje op de tribune door tegenvallende prestaties. Naar verluidt wilde de rossige linksbinnen de fans van VVH 5 na het duel bedanken door zijn shirt in het publiek te gooien, maar het tricot werd zonder pardon weer terug op het veld gegooid. In gesprek met De IJsselbode zegt hij daarover: “Of dat vervelend is? Ja, dat ik nog geen goal had gemaakt irriteert me wel wat. Ik weet dat ik betrokken ben in de opbouw van vele goals, maar natuurlijk wil ik ook assists en goals. De reactie van het publiek is mij overigens volledig ontschoten aangezien op veld 1 de wedstrijd Antibarbari VR1 tegen SEP VR1 op het punt van beginnen stond…”