Haastrecht 1 maakt toch de overstap naar de zaterdag


Haastrecht 1 maakt aankomend seizoen toch de overstap naar de zaterdag.

Afgelopen weekend is voor de 2 maal overleg geweest over wat wij volgend seizoen gaan doen; zaterdag of zondag?

Aanleiding is dat de KNVB alle plannen betreffende zondag voetbal west 2 heeft opgeschort.

Ook is ons duidelijk dat er geen enkele streekclub meer op zondag met hun standaardteam gaat spelen.

Voor ons was een hele lastige keuze. In eerste instantie hadden wij niet de behoefte om met de senioren van de zondag naar de zaterdag te gaan.

Na het nieuws van de KNVB dat was besloten om eerst de 4 klasse en jaar erna de 3 klasse op zondag niet meer aan te bieden in West 2, heeft Haastrecht, net zoals andere verenigingen een bijzondere ledenvergadering uitgeschreven.

Daarin hadden we besloten om niet aankomend seizoen, maar seizoen daarna met de selectie over te gaan naar de zaterdag. Mits het 1 dit seizoen in de 3klasse zou blijven. 

Alleen zijn in de tussentijd de plannen van de KNVB opgeschort en is er een heel andere uitgangspositie ontstaan dan waar we in die bijzondere ledenvergadering van 25 April voor gestemd hadden.

Nu de KNVB het besluit betreffende niet aanbieden zondagvoetbal 3 en 4 klasse West 2 heeft opgeschort, maar ook de mogelijkheid om horizontaal overgaan van 3 klasse zondag naar 3 klasse zaterdag wordt heroverwogen, zijn we weer gaan kijken wat voor vv Haastrecht het beste zou zijn. We moesten snel handelen omdat we voor maandag 27 mei 8 uur onze definitieve uitslag moesten geven i.v.m de nacompetitie.

Daarin is besloten dat vv Haastrecht, mede doordat alle omringende zondag verenigingen ervoor kozen om met standaardteam naar de zaterdag te gaan, om nu direct met ons standaardteam over te gaan naar de zaterdag, in plaats van het seizoen erna.

Kort samengevat heeft vv Haastrecht de volgende keuze gemaakt;

·         1e elftal gaat met ingang van aankomend seizoen (2019/2020) op zaterdag spelen.

·         Overige senioren (2e t/m 5e) blijven op de zondag.

·         We houden de zondagentiteit. 

Het is voor ons nu wel noodzakelijk tijd te krijgen, om samen met onze leden, een weloverwogen keuze te maken over zaterdag of zondag voetbal. Dit dan met name voor het seizoen 2020-2021 waarbij bezien moet gaan worden of de overige senioren teams dan wel op de zaterdag gaan spelen, dan wel op de zondag blijven.

Aankomend seizoen zien wij als een pilot. 

Veldbezetting, kleedkamers, eigen jeugdtrainers die nu op zondag spelen en zaterdag een jeugdteam begeleiden, barbezetting en uiteraard keuze van de senioren spleers zijn daarin belangrijke aandachtspunten.