Haastrecht 1 in 1 helft klaar met SPV


Haastrecht begon afgelopen zaterdag getergd tegen SPV’81, na het gelijke spel tegen Gouderak.

Snel afstand nemen en SPV niet de indruk geven dat op Wilgenoord punten gehaald konden worden was de opdracht die Marco Versloot de spelers had meegegeven.
En dat was niet tegen dovemansoren gericht. In de 7de minuut kopte Danny, een hard genomen vrije trap van Niels, bekeken binnen. Vlot erna belande een strakke voorzet van Stephan via een speler van SPV in eigen doel.
Rond het half uur maakte Haastrecht in 5 minuten 3 goals. Eerst Thijmen die een tekorte terugspeelbal afstrafte, daarna een kopbal van Stephan na een mooie voorzet van Tygo en als laatst was het weer Thijmen na een voorzet van Niels.
Verdedigend werd er niets weg gegeven. Routiniers Niels, Danny, Jason en Marnix stonden als een huis. En de jonkies Joeri, Joep, Tygo en Bjorn zorgde voor de creatieve oplossingen. Net voor rust maakte Thijmen nog een goal wat de ruststand op 6-0 bracht.
2de helft had beter schriftelijk afgehandeld kunnen worden. Ook de invallende wissels Hessel en Stijn konden daar geen verandering in brengen. Keeper Mark bleef tot de laatste minuut scherp om zijn eerste keer zijn doel schoon te houden. Hoogtepunt was nog dat B-junior Lars Oskam (zoon van balsponsor Gerrit Oskam en begonnen bij SPV) zijn debuut mocht maken in de hoofdmacht.
Zo was de eerste georganiseerde “Super Saturday” een geslaagde dag en bleef de score van 6-0, die in de eerste helft als rijpe appels vielen, nog lang op scorebord staan.