F5 piekt voor Kerst


img_9095

De eerste Kerstmarkten zijn achter de rug, versierde kerstbomen zorgen voor sfeer in huis en de donkere dagen voor Kerst zijn duidelijk zichtbaar in het weerbeeld. Maar voordat de tafels tijdens Kerst worden gevuld met culinaire hoogstandjes en misbaksels van overenthousiaste hobbykoks, stond eerst nog VVH F5 – Rohda ’76 F5 op het programma.

 

De stressbestendigheid van de leiders werd deze week opnieuw getest, maar van een laatkomer krijgen ze inmiddels geen verhoogde hartslag meer. Nieuwe ervaring voor de selectie was wel dat de veldverlichting aanging. Maar ook dit leek de spelers niet uit hun concentratie te halen. Winst hadden ze voor ogen en de winst zouden ze binnenhalen ook. De motiverende woorden voor de wedstrijd (chips bij winst J) leken hun effect niet gemist te hebben.

img_9048

De ploeg begon sterk aan het duel en overrompelde Rohda met snel en behendig spel. Moos kon als keeper zowaar gesprekken met het publiek aanknopen. Welgeteld 1 bal kreeg hij te verwerken en die pakte hij vol bravoure met één hand. Voor het vijandige doel was echter veel meer te beleven. Binnen 10 minuten werd de score al geopend. Kaine veroverde de bal om het middenveld en kon de vrijstaande Sem aanspelen. Met zijn opening over rechts kon Amel de diepte in worden gestuurd. Zijn voorzet was op maat. Thomas liet de bal vallen op Tim en die rondde af met een bekeken schuiver af, 1-0. De ploeg rook daarmee de kans op een mooie overwinning en zette extra aan. Opnieuw volgde een aanval over veel schijven: Amy rukte op langs de lijn en wist, na een een-tweetje met Sebastiaan, Sem te bereiken. Zijn afgemeten voorzet werd door Tim tegen de touwen gewerkt, 2-0. Met deze ogenschijnlijk comfortabele voorsprong was de rust aangebroken. In de kleedkamer leek het of de overwinning al binnen was en de roep om chips klonk luid.

 

Ondanks de waarschuwingen leken de vedettes van F5 toch wat nonchalant aan de tweede helft te beginnen. Veel spelers leken zich vooral te concentreren op de te maken chipskeuze na afloop. Daarbij had Rohda tactisch ingegrepen en een spits ingebracht die zich zelf voor het Haastrechtse doel posteerde. Veel F5-spelers leken zich echter voornamelijk bezig te houden met het aanvalsspel. Deze onoplettendheid gaf Rohda de kans puntgave counters op te zetten, en met succes. Al vroeg in de tweede helft schoten zij de 2-1 achter Sebastiaan, die Moos onder de lat had afgelost. Desondanks leek dit weinig aan de onderschatting weg te nemen. De 2-2 hing dan ook in de lucht…..een levensgrote kans volgde toen een Bodegraafse aanvaller door de verdedigingslinie brak en opstoomde richting Sebastiaan. Het publiek hield de adem in……….Maar Sebastiaan wachtte niet af en spurtte zijn doel uit om zich met gevaar voor eigen leven op de bal te storten. De zucht van verlichting was duidelijk hoorbaar op sportpark Wilgenoord.

 

Het gevaar was nog altijd niet geweken. Uit de volgende aanval leek Rohda opnieuw een grote kans te krijgen. Totdat Thomas zijn welbekende rush inzette, maar dit keer om te verdedigen. 30 meter werd afgelegd in een tijd waar Usain Bolt jaloers op zou zijn. En zo bleek het vorige week aangekondigde ‘driemaal is scheepsrecht’ uit te komen . Thomas kwam net op tijd om een vrije schietkans te voorkomen. Vanaf dat moment herpakte F5 zich en werd Rohda onschadelijk gemaakt. Vanessa wist snel daarna Tim in stelling te brengen en deze aarzelde geen moment om zijn eerste hattrick te maken, 3-1. Daarmee zaten de punten in de spreekwoordelijke tas. En uiteraard kan dan om 10.00 uur in de ochtend chips niet ontbreken!

 

Zo voor de Kerst is het ook nog tijd om de balans op te maken ten aanzien van doelpunten en assists:

Doelpunten:

  • Tim                        4
  • Nick                      4             (Nick is inmiddels verkocht aan F3)
  • Kaine                    1
  • Moos                   1
  • Sebastiaan         1

Assists

  • Amy                      3
  • Vanessa              2
  • Amel                    2
  • Sem                      2
  • Thomas               2

 

Kijkend naar de stand kunnen we met trots vast stellen dat de dames en heren van F5 zich kranig weren in de 11e klasse. En trots kunnen we zeker zijn op het plezier, enthousiasme en fanatisme wat onze helden elke week weer op het veld laten zien op maandag, woensdag én zaterdag! Elke week leren ze bij, laten ze nieuwe trucjes zien en wordt het voetbal steeds beter! Dat belooft wat voor de tweede seizoenshelft…