Epische voetballers; REMCO SNUVERINK – SNUF, DE IDEALE SCHOONZOON

Zo eens in de zoveel tijd lees je hier eens een verhaal over een epische Haastrechtvoetballer; een lofzang over een speler uit vervlogen tijden. De helden die onze harten nog steeds sneller doen kloppen.

VVH-iconen die ons nog steeds een glimlach op het gezicht doen toveren.

2.REMCO SNUVERINK – SNUF, DE IDEALE SCHOONZOON.

Sinterklaas. Eerste Kerstdag. Tweede Kerstdag. Liefst nog een derde erachteraan. Oud en Nieuw. De feestelijke decembermaand is onmiskenbaar de favoriete tijd van het jaar voor Remco Snuverink. Als ideale schoonzoon voelt hij zich als een vis in het water tijdens alle familiaire activiteiten.

Goed geluimd. Vriendelijk. Nooit humeurig. Betrokken. En natuurlijk hondstrouw. Dát is Remco Snuverink. Trouw aan zijn familie, maar natuurlijk ook aan VV Haastrecht. Wie Wilgenoord betreedt in de jaren ’90, komt de vrolijke back gegarandeerd tegen. Waar de Haastrechtenaren gaan, gaat Remco. Vanaf zijn debuut in 1989 tot zijn afscheid: hij is er gewoon altijd.

Daarmee is de geboren Haastrechtenaar geen uitzondering bij de geel-zwarten. Clubliefde is in die tijd nog heel gewoon in deze regio van het land. Peter van Leeuwen. Chris Boom. Alex de Jong. Tezamen verdedigen ze jarenlang de clubkleuren van de plaatselijke FC, met Remco Snuverink als goedlachse steunpilaar.

De sympathieke back uit Haastrecht is het bindmiddel van het team. Hij treedt op als geweten van de ploeg en houdt alle ego’s bij elkaar. De neuzen dezelfde kant op – dat is het devies van Remco. Én altijd blijven lachen. Hij is een maatje voor zijn teamgenoten. Een klankbord. Een troost in zekere zin. En terwijl hij zijn ploegmaats laat schitteren, schakelt hij zonder ruw spel of wilde overtredingen elke linksbuiten uit. Ook in het veld doet hij geen vlieg kwaad.

Het mag geen verrassing heten dat Haastrecht 4 in die jaren een vaste gast is in het linkerrijtje. Slechts eenmaal eindigt de ploeg op een 10e plek, verder regent het derde, vijfde en zesde plaatsen. Op Wilgenoord heerst steevast een jubelstemming. De carrière van Remco is een aaneenschakeling van successen, tot een teleurstellende 11e plek in het seizoen 2015/2016 roet in het eten lijkt te gooien. Een einde in mineur? Niets is minder waar. Het absolute hoogtepunt uit de loopbaan van de goedlachse Haastrechtenaar moet dan nog komen: de bekerwedstrijden en de kampioensroute in het seizoen 2016/2017.

Het is de kroon op al even mooie prachtige carrière.

Haastrecht-fans zullen huilen om het afscheid van hun ideale schoonzoon, maar gelukkig zal dat nog jaren op zicht laten wachten.

Het is 31 december 2017. De oliebollen zijn net uit de oven gehaald. Monopoly, Triviant en Risk liggen klaar. De Top 2000 schalt door de speakers. Snel nog even een paar boodschapjes doen en het huis van kant maken, voor de familie voor de deur staat. Remco dartelt door het huis. Dit is zijn moment. Laat 2017 maar beginnen!