En hoe is ’t nou met VVH 2???


Iedereen is bij VVH terecht in de ban van het kampioenschap van ons 1e elftal, maar hoe is het nou verder gegaan met ons 2e?

Na het laatst gepubliceerde wedstrijdverslag stond ons 2e er nog bijzonder kansrijk voor in de strijd rond het kampioenschap in de Res. 3e Klasse KNVB zaterdag. Dat is inmiddels helaas een stukje minder rooskleurig geworden…………. De ploeg vond zijn Waterloo vooralsnog in Boskoop op een zonnige zaterdagmiddag tegen Floreant 2.

ARC 5 – VVH 2  1 – 4 (0 – 3)

De topper tegen ARC waar zolang naar uitgekeken werd, zou een triomftocht worden voor geel-zwart. Bij ARC had men zich op en top voorbereid op deze partij. De ploeg was vooraf bij elkaar gekomen en door de sponsor op een maaltijd getrakteerd en de Alphenaren waren overtuigd van de overwinning. Bovendien werd de wedstrijd in Alphen op een doordeweekse dinsdagavond gespeeld, waardoor onze jongens zich moesten haasten om allemaal op tijd te kunnen aantreden.

Maar we speelden onze beste wedstrijd van dit seizoen tegen de beste tegenstander uit dit seizoen!

Binnen 25 minuten stond er een 0 – 3 op het scorebord na goals van Joran (mooie kopstoot) en Romeo 2x. VVH was dodelijk effectief, waar het eerder dit seizoen regelmatig wel aan ontbrak.

De ploeg was extreem gefocust op de wedstrijd en gaf bijna geen mogelijkheden weg aan de jonge, talentvolle, tegenstander.

Na de rust zette ARC nogmaals aan en alles werd door de, in grote getale, opgekomen aanhang van de thuisclub uit de kast gehaald om VVH en vooral keeper Lucas af te leiden. Zo werden er vuurpijlen en ander vuurwerk  achter de VVH goalie afgestoken, maar die gaf geen krimp. Nadat Lucas nog een vervaarlijke schuiver uit de rechterbenedenhoek getikt had (cruciaal), maakte Ro met zijn 3e goal van de avond aan alle “onzekerheid” een einde en schoot VVH definitief in veilige haven.

Aangezien de thuisclub goed bleef voetballen, kwam de eretreffer hen wel toe. Met 1 – 4 nam VVH echter de punten en een gedeelde koppositie mee naar Nieuw Wilgenoord.

Floreant 2 – VVH 2  3 – 2 (0 – 0)

Na de mooie uitoverwinning bij ARC wachtte op deze zaterdag laagvlieger Floreant in Boskoop als de volgende opponent op weg naar een mogelijke titel. Onze jongens begonnen goed aan de wedstrijd, zonder captain Bruce, supersub “B” (vakantie) en ook nog altijd zonder de geblesseerde Freek. Daardoor stond Zjos in dit duel als laatste man geposteerd. In de eerste helft kregen we een aantal 200%, niet te missen, kansen. Die werden echter allemaal vakkundig om zeep geholpen. Daarentegen werd er ook zo goed als niets weggegeven. 

Na de rust pakten de gastheren het echter anders aan en had VVH het vanaf het eerste fluitsignaal van de warrige arbiter een stuk lastiger. Bij de eerste de beste gevaarlijke aanval werkte Bron de bal ongelukkig in eigen doel en daardoor werden we gedwongen om achter de feiten aan te gaan lopen. Bovendien begon de thuisclub nu ineens te geloven in mogelijkheden tegen VVH op succes!

Toen na een kleine 70 minuten de gelijkmaker tegen de touwen werd gewerkt, leek echter alles toch nog goed te komen. Leek……….., want een kleine minuut later kon Floreant aan de rechterzijde van het veld ongehinderd door de VVH defensie heen wandelen en hernieuwd de leiding nemen; 2 – 1.

Vervolgens hielp het niet dat de arbiter 2 van onze jongens de rode kaart moest tonen na (domme) gefrustreerde natrap acties! De overblijvende 9 strijders gaven echter niet op (bewonderenswaardig) en in de 89e minuut knikte “Bossie” uit een corner de 2 – 2 binnen. Zo leek de wedstrijd toch nog een punt op te leveren. Omdat de 9 toch nog voluit voor de winst wilden gaan, werd uiteindelijk aan de andere kant een kleine verdedigingsfout VVH alsnog fataal en bleven de jongens vandaag met lege handen achter. Uithuilen en opnieuw beginnen!

VVH 2 – Sportlust 3  4 – 2 ( 0 – 2 )

Goed herstel van onze jongens na de blooper van vorige week tegen Floreant. Met de teruggekeerde Bruce in de defensie en in ieder geval weer met 11 spelers vanaf de aftrap was de ploeg vandaag weer vol goede wil en bedoelingen. Toch stond het na 45 minuten, na 2 slippertjes in een wedstrijd met voornamelijk eenrichtingsverkeer, 0 – 2 en leek het een kansloze missie vandaag.

Na de rust gaf de fitheid van VVH t.o.v. de opponent en de wilskracht om te winnen alsnog de doorslag voor het verzamelen van 3 punten. De treffers kwamen van “Duracell” (2x), Joran en ………Kelvin den B. (primeur!). 

Zo blijft het laatste flintertje hoop nog bestaan. Nog 2 wedstrijden en 3 punten minder dan koploper Schoonhoven en 1 minder dan ARC. Hoop doet leven!

Opstelling VVH

Pina; Imandt, Honkoop ©, Bron, M.de Bruijn; Groos(Hoogendoorn), Bos, Schoonderwoerd (van der Stok), Rietveld; Backx (den Boer), J. Reichard (Boere)

Don L.