Dilettant 2 – VVH 2 1 – 4 (1 – 2)

“Het 2e bekert door! Max geheugentrainer is nodig voor scheidsrechter”.

Het 2e is vrij eenvoudig doorgedrongen tot de volgende ronde van de KNVB beker. In Krimpen a/d Lek hadden de mannen van Mo weinig moeite met thuisclub Dilettant. Daar zag het echter in het begin van de wedstrijd zeker niet naar uit…….

Lamlendig

Zelden heb ik een elftal zo belabberd zien beginnen aan een wedstrijd als dit 2e. In de eerste 4 minuten van deze wedstrijd werd de bal door onze jongens niet of nauwelijks beroerd en werd de thuisclub geen strobreed in de weg gelegd. Zij moeten gedacht hebben in die fase dat ze geweldig voetbal speelden, maar het was echt helemaal te wijten aan de lamlendigheid van VVH. Er werd pas na 10 minuten spelen begonnen met deze wedstrijd en toen stond het inmiddels al 1 – 0. Na een grote reeks van onbeholpen geknoei werd de  bal al na een minuut of 4 achter Lucas in de VVH goal gefrommeld en vlak daarna moest diezelfde Lucas al zijn kwaliteiten gebruiken om een schot in de rechterbenedenhoek van dichtbij met de voeten te keren.

Langzaam maar zeker werd echter na een minuut of 10 het heft wat meer in handen genomen. Iedereen was inmiddels wakker gelukkig! Uit een hoekschop kopte Job vervolgens na ca. 25 minuten de, op dat moment onverdiende, gelijkmaker keihard tegen de touwen en slechts een paar minuten later kreeg de Krimpense keeper een harde schuiver niet onder controle, waarna lastpak Twan attent de bal naar de 1 – 2 promoveerde. Twan moest daarna helaas gewisseld worden met een bovenbeen blessure, waarvan we hopen dat het mee mag vallen.

Daarna volgden nog een paar kansen om reeds voor de rust de wedstrijd al helemaal in geel-zwarte haven te loodsen, maar de stand wijzigde verder niet meer.

Max Geheugentrainer

In de 2e helft was VVH vanaf het begin veel beter bij de les en kwam de thuisclub er eigenlijk niet meer aan te pas. Er volgden een aantal kleine en grotere kansjes en een van die mogelijkheden werd na een voorzet vanaf links door “B” (Jordi) subtiel afgemaakt van dichtbij ; 1 – 3.

Op dat moment was de wedstrijd geen wedstrijd meer en besloot scheidsrechter Jansen dat hij zijn boekje niet meer nodig had. Hij miste daardoor de fantastische 1 – 4 van, wederom, Job via een snoeiharde kopstoot in de linkerbovenhoek. Eigenlijk had die treffer 2x moeten tellen, maar Jansen besloot de goal later helemaal maar niet mee te nemen bij het vastleggen van de officiële uitslag voor de KNVB! Misschien is het een idee wanneer de beste man zich inschrijft voor de Max Geheugentrainer, aangezien er aan het korte geheugen wel het een en ander mankeert J!

Rentree Lars

Verder stond deze wedstrijd vooral ook in het teken van de terugkeer van Lars op de velden voor VVH na een zware knieblessure (kruisband) en een langdurig herstelproces. Hij had er zin in toen hij ongeveer 30 minuten voor tijd in mocht vallen in de wedstrijd, die toen eigenlijk al gespeeld was………..

Het werd jammer genoeg een teleurstelling voor hem en zijn ploeggenoten.  Een minuut of 10 nadat zijn invalbeurt was begonnen, kon hij de kleedkamer weer opzoeken met een (hopelijk lichte) hamstring blessure. De knie hield zich overigens verder goed.

De laatste 15 tot 20 minuten werden daarna afgemaakt met 10 man, omdat de wissels opgebruikt waren van onze smalle selectie op deze zaterdagochtend.

Positief punt; 3 bekerwedstrijden gespeeld, 3 bekerwedstrijden gewonnen en een ronde verder! Tussendoor werd doordeweeks ook nog geoefend tegen 2e klasser v.v. Oudewater 2 (uitslag 1 – 1 , doelpunt Jordi “B”).

Zaterdag a.s. begint de competitie met een thuiswedstrijd tegen Lekkerkerk 2. Onze mannen lijken er klaar voor!

Opstelling VVH 2

Lucas Reichard (Rob de Wit); Tygo Bron, Hessel Honkoop ©, Job Vloedgraven, Marc de Bruijn; Jasper Groos (Lars Harmsen), Jos van Vliet, Tom Schwiebbe, Jari van der Stok; Twan Hoogendoorn (Kelvin den Boer), Jordi Boere

Don L.