De Cupfighters van Haastrecht staan op: geloof, geluk en hard werken


Vv Haastrecht 2 (zondag) zorgde dit bekerseizoen voor wederom een van de grootste stunts door VEP 6  in de tweeëndertigste finale uit te schakelen. In de 4-0 zege kwam alles aan bod: spanning, mooie goals, een beetje geluk en wat sensatie. Danny van Oudshoorn was de gevierde man met een assist en een doelpunt.

De 51-jarige vleugelaanvaller is geboren in Gouda en speelde jarenlang in de jeugdopleiding van vv Haastrecht. Dat hij uitgerekend zo goed presteerde, zorgde voor een brede glimlach bij de pijlsnelle vleugelaanvaller. ‘Dit voelt heel lekker, ik kan het niet anders benoemen’, glunderde Van Oudshoorn na het duel voor de camera van FOX Sports. Van Oudshoorn probeerde de stunt te verklaren. ‘Je hebt altijd een kans, de verschillen tussen de 6e klasse 16 en 6e klasse 15 zijn niet altijd heel groot. Natuurlijk zit er tussen Haastrecht 2 en VEP 6 een groot verschil, maar we hebben er vanaf het begin van de wedstrijd in geloofd. In de 6e klasse 16 is het soms een beetje vechtvoetbal, tegen een ploeg uit de 6e klasse 15 krijg je wat meer ruimte om te voetballen. Maar hoe dit precies komt weet ik ook niet…’

Het (beker)seizoen van Haastrecht 2 (zondag) is opmerkelijk te noemen, de club schakelde met Lekkerkerk 2, en GSV 3 al twee 6e klasse 15-teams uit. Ook in de volgende ronde treffen de Haastrechtenaren waarschijnlijk weer een club van het hoogste niveau. Van Oudshoorn ziet weer kans op een stunt. ‘In de competitie hebben we een mega-dip, maar we zijn echt het voorbeeld van cupfighters. Teamgenoot Dennis Blom, goed voor de 4-0, steunt zijn teamgenoot in die woorden. ‘In de beker kan alles gebeuren, met die instelling zijn we ook naar Wilgenoord afgereisd. Iedereen heeft zo hard gewerkt, dit is gewoon schitterend. Je moet een beetje geluk hebben, dat moeten we ook toegeven. Maar we hebben inmiddels drie 6e klasse 15-teams uitgeschakeld, we hebben niets meer te verliezen.’

 

Vv Haastrecht voorzitter Bert van Slooten: “We zijn echte cupfighters”

Veel is te danken aan de trainer en de aanvoerder, verklaart Van Slooten. “Onze trainer, Joost van der Vlist  (foto hieronder), heeft een verleden als aanvoerder bij VV Haastrecht 2, dus daar ken ik hem nog van. Toen was al de afspraak ‘Joost, als je ooit trainer wordt kom je hier zeker aan de bak’. Hij is nu aan zijn negentiende seizoen bezig en past heel goed bij onze vereniging. Hij heeft een goede klik met de spelers en ziet het spelletje goed.” Zijn verlengstuk in het veld, aanvoerder Arjan Brand, heeft ook de goedkeuring van de voorzitter.

Brand: “Joost is ons boegbeeld. Waar maak je dat tegenwoordig nog mee, iemand die meer dan vierhonderd wedstrijden voor één club speelt. Verder is onze spits Dennis Blom (zie foto hieronder) iemand op wie je altijd moet letten, en we hebben een hele goede allround-middenvelder op de rechterkant; Edwin den Boer, hij is erg aanvallend ingesteld.”


(v.l.n.r.: Joost van der Vlist (trainer) en Danny van Oudshoorn)

(v.l.n.r.: Peter van Leeuwen (gestopt) en Dennis Blom)

 

Thuiswedstrijd

Door de winst op VEP 6 wacht dus nu waarschijnlijk weer een thuiswedstrijd tegen een regioclub. Van Slooten: “Dat is voor ons wel een heel mooi affiche, een wedstrijd waarvan ik denk dat we die ook op ons eigen sportpark zouden kunnen spelen”. Als de loting as. woensdagmiddag goed verloopt, is er een prachtig affiche. Namens VV Haastrecht zullen  Joost van der Vlist (hoofdtrainer) en Kees Hoogendoorn (ass. trainer) aanwezig zijn bij de loting in Zeist.

Maar wat moet er allemaal gebeuren om te zorgen dat Haastrecht 6 dat duel thuis kan spelen en niet hoeft uit te wijken naar, bijvoorbeeld, het naburige Sportpark GSV?

“We hebben twintig jaar geleden goede hulp gehad van de gemeente en de politie, dat hebben we toen samen heel goed opgepakt. Ik heb er vertrouwen in dat we er weer uitkomen. Als je op een doordeweekse avond drieduizend mensen op Wilgenoord moet ontvangen, waarvan de meesten met eigen vervoer komen, moet je aan veiligheidseisen voldoen. Verkeersregelaars, bijvoorbeeld. Er hoeven tussen die drieduizend maar een paar verkeerden te zitten en het kan misgaan. Maar vorig jaar ging het super en ik heb er vertrouwen in”, aldus Van Slooten.