Cultuurtrip  naar België voor selectie VVH


Terwijl allerlei amateurclubs uit de omtrek zich voorbereidden in een Zuid-Europese omgeving was de selectie van VVH in het weekend van 11 t/m 13 januari j.l. te vinden in het Vlaamse Gent.

Daar werd een fantastisch trainingskamp met een zeer afwisselend programma georganiseerd door het fameuze reisbureau “Bak en WuWu Travel”.

Op vrijdagochtend werd koers gezet naar een indoor voetbalhal in Sint-Niklaas. Daar was alle ruimte voor VVH aanwezig voor het spelen van een indoor voetbaltoernooi, dat werd gespeeld in 2 poules. 

Aan het einde kon er uiteraard maar 1 winnaar zijn en dat was in dit geval na een zinderende finale het team van “Oostende”, dat zich pas na strafschoppen tot winnaar mocht laten kronen.

Op de bijgaande foto zijn de helden van dit toernooi te zien:Lobo, Iemand, Kalli, Zjos en Thijm.

Daarbij mag nog aangetekend worden dat dit de overwinning van de wilskracht  en mentaliteit vooral was. Normaal gesproken zaten de geboren zaalvoetballers toch echt in andere teams, maar die kwamen er hier niet aan………………………

Daarna ging de reis verder naar Gent. Daar konden we onze intrek nemen in ons hostel. Na installatie werd het in de lobby en eetzaal van het hostel al snel een (te) gezellige boel (dat vond althans de Belgische receptie), waarna het avondmaal werd genuttigd en het Gentse nachtleven werd verkend!

Het gerucht gaat daarbij (en ik kan dat bevestigen) dat er in Gent een spetterend optreden gegeven is door de bekende Haastrechtse percussionist “Johnnie”, die op deze avond ook nog eens zijn trouwdag vierde (we hebben goed op ‘m gelet hoor Anita!).

Zaterdagochtend zat iedereen om 08.30 uur weer fris en fruitig aan het ontbijt (toch????).  

Daarna stond een culturele stadswandeling op het programma door het Middeleeuwse centrum van Gent, gevolgd door een lunch naar keuze in de binnenstad.

In de middag werd er getraind in de nabijheid van Lokeren op een enorm sportcomplex onder leiding van onze vertrekkende hoofdcoach Edwin en de trainer van ons 2e, ons aller Mo.

Vervolgens gingen we weer terug in de richting van Gent. Sommigen zelfs 2x (Don L., red.)!!!

Het avondprogramma bestond vervolgens uit een evaluatie van de 1e seizoenshelft met de spelers en trainer van het 1e en 2e elftal apart, gevolgd door de avondhap in het hostel en daarna…….de Belgische bierencultuurtrip in de binnenstad van Gent. Daar bezorgde de VVH selectie in ieder geval 1 eigenaar van de plaatselijke stamminee een zeer prettige en lucratieve avond. Een mannetje of 40 binnenkrijgen zorgt wel voor sfeer en de daarbij behorende omzet……………

Iedereen zocht daarna op zijn eigen tijd zijn kooi weer op en allemaal natuurlijk even rustig!

 Zondagochtend werd nog een ontbijtje genuttigd door de meesten, waarna de terugreis werd gemaakt naar ons eigen pittoreske dorpje in de Krimpenerwaard.

Het was een bijzonder geslaagd trainingskamp dat perfect georganiseerd is door Stephan (Bakker) en Rob (de Wit). Namens iedereen in de selectie wil ik jullie hier hartelijk voor bedanken mannen!

Leuk trouwens dat ik ook mee mocht om hier verslag van te doen. Maar er moest natuurlijk ook iemand op John letten!!

Don L.