Concordia 3 – VVH 2    2 – 2


Concordia 3 – VVH 2    2 – 2  (0-0)

” Einde aan een serie!”

Op bezoek in Delft bij Concordia is het 2e elftal voor het eerst na de winterstop tegen puntverlies aangelopen. In een moeizame wedstrijd stond na 90 minuten ploeteren een 1-2 voorsprong op het scorebord, maar in de laatste minuut van de toegevoegde tijd scoorden de gastheren alsnog de (niet onverdiende) gelijkmaker.

Slapjes

De mannen van Mo (deze week 25 jaar getrouwd!!!) begonnen te slap en afwachtend aan dit duel. Het initiatief werd veelal gelaten aan de (ervaren) tegenstander, die veelal de duels won en daardoor vaak baas in eigen huis bleef. Het leidde niet tot supergrote mogelijkheden en VVH kreeg eigenlijk nog de beste kansen. Zo raakte captain Lobo de bal na een goede hoekschop vanaf links in kansrijke positie niet echt lekker en had de onpartijdige van dienst een strafschop aan geel-zwart moeten geven nadat Ezra binnen het strafschopgebied opzichtig tegen de vlakte werd gewerkt. Vlak voor het rustsignaal schoot Bakkertje na een goede actie ook nog net naast. Het bleef echter bij de brilstand tot de rust.

Donderspeech

Mo liet in de rust duidelijk zijn mening weerklinken in de kleedkamer. Hij hekelde de slappe instelling en de matige focus van onze ploeg in het veld, maar liet ook weten dat hij nog vertrouwen had in een goede afloop als na de rust uit een ander vaatje getapt zou worden.

Ook in het 2e bedrijf veranderde er vooralsnog niet veel. Concordia wachtte op fouten van ons om in de omschakeling toe te kunnen slaan. Dat gebeurde dan ook na een minuut of 10. Een dieptepass over de VVH defensie bereikte de lepe Concordia spits, die vervolgens met een mooie boogbal de uitkomende Wuwu wist te kloppen (pas voor de 2e keer na de winterstop); 1-0.

Vrij snel kon het 2e deze schade repareren, nadat Bakkertje in het strafschopgebied via een duw naar de grond ging. Nu besloot de scheidsrechter wel tot het geven van een penalty, die door “Nelis” onberispelijk werd binnengeschoten ;1-1.

Daarna kwam het initiatief binnen de lijnen steeds meer bij onze jongens te liggen en zowaar leek dat nog te leiden tot een 3-punter. Het was Bakkertje, die na een goedlopende aanval een beslissende actie kon maken die afgerond werd met een mooie schuiver in de linkerbenedenhoek; 1-2.

Domper

Zo leken de 3 punten toch nog mee te gaan naar Wilgenoord. In de laatste minuut van de toegevoegde tijd mochten de Delftenaren nog een hoekschop nemen, waarbij ook de doelman mee naar voren toog in een ultieme alles of niets actie. In eerste instantie leek de corner nog weggewerkt te worden, maar uiteindelijk kon de bal nog een 2e keer ingebracht worden, waarbij in een kluwen van spelers uiteindelijk de bal langs de handen van Wuwu in onze goal werd gekopt; 2-2.

Een kleine domper dus uiteindelijk. Het eerste puntverlies in 8 wedstrijden en ook de eerste keer in die serie dat er meer dan 1 tegendoelpunt geïncasseerd moest worden!

Het 2e is echter nog altijd ongeslagen na de winterstop en na vandaag zelfs gestegen naar de 3e plaats op de ranglijst. Geen reden voor paniek dus!

Opstelling VVH 2

De Wit; G.de Jong (R. Schröder), D.de Bruijn, J.Wolff (C), M.de Bruijn (D.Schroder); R. Dongelmans, M. Dongelmans, Schoonderwoerd , Mulder; Hoefsmit, Bakker

Don L.