Concordia 2 – VVH 2: 0-2 (0-0)

Treffer Spruijt beslist subtopper!!!!!

Ons 2e elftal beleeft een droomstart in de reserve 1e Klasse. Na 6 wedstrijden zijn er reeds 13 punten behaald en staan onze mannen op een keurige 4e plaats in de competitie.

Dit keer moest het Delftse Concordia er in eigen huis aan geloven en kwam geel-zwart weer met 3 punten naar huis.

Gemankeerd

Trainer Mo moest wederom volop improviseren, aangezien Jason, Mitch en Jhona afwezig waren i.v.m. weekenduitjes, Gijs, Freek en Ruud geblesseerd waren en tenslotte ook Romeo en Rick nog eens opgeroepen waren door de hoofdmacht voor de match tegen Stolwijk (El Vlistico).

Daarna resteerden er nog maar weinig eigen spelers en werd een beroep gedaan op Tygo Vianen en Harm Keukens uit de JO19-1 en Marnix Dongelmans en Stijn de Wit uit het 3e elftal.

De jongens pasten zich moeiteloos aan het spel van VVH 2 aan en speelden stuk voor stuk een prima (deel van de) wedstrijd.

In de defensie werd doelwachter Mark nu omzoomd door Tygo, Hessel, Wouter en de weer teruggekeerde Marc de Bruijn. Captain Dan stuurde het middenveld aan, waarop verder Marnix (stofzuiger), Lars H. (de loper) en Gavin een solide wedstrijd zouden spelen. Voorin moest “B” een eenzame strijd uitvechten met de defensie van Concordia, geassisteerd door Stijn, die daarin een vrije opdracht kreeg.

Het moest afgewacht worden hoe de wedstrijd verder zou verlopen en al snel bleek dat de organisatie weer dik in orde was. Toch leek het erop dat de gastheren een voorsprong gingen nemen na een kleine 25 minuten toen “Bruce” de rechterspits van Concordia gewillig over zijn uitgestoken been zag vallen, waarna de (overigens prima fluitende scheids) een strafschop toekende. Voor de 3e keer in successie werd Mark echter niet gepasseerd vanaf 11 meter. Hij tikte de bal uit de (voor hem) linker hoek, naast de goal! Zo bleef het 0 – 0 tot de rust, waarbij VVH een aantal malen vervaarlijk counterde en een paar goede mogelijkheden creërden. De grootste mogelijkheid was daarbij voor Gavin, die zijn subtiele stiftballetje aan de verkeerde zijde van de paal naast zag gaan na een snelle counter en een prima steekbal van Stijn.

Spruijt

Ook in de tweede helft bleef het spelbeeld hetzelfde. Een licht overwicht voor Concordia, maar een regelmatig gevaarlijk VVH.

Na een fout in de defensie van onze Delftse vrinden, kwam Marnix plotsklaps oog in oog te staan met de sluitpost van Concordia en hij twijfelde niet en bekroonde zijn prima wedstrijd met de

0 – 1. Gesterkt door de voorsprong beten onze jongens zich vervolgens nog meer vast in de wedstrijd en in de tegenstander. Ondanks het feit dat de druk iets toenam, werden er nauwelijks kansen weggegeven door de hechte Haastrechtse defensie.

De tijd tikte verder in het voordeel van VVH. Eerst testte Stijn de kwaliteiten van de Concordia keeper met een pegel vanaf een meter of 20, die ternauwernood door de doelman uit zijn doel geranseld kon worden. Kort daarna zorgde de voor Stijn ingevallen Robin Spruijt er uiteindelijk na een pracht van een aanval voor dat de voorsprong een paar minuten voor tijd verdubbeld werd naar 0 – 2. Die voorsprong werd vervolgens eenvoudig over de streep getrokken en zo werd de 3e overwinning in successie geboekt door de mannen van Mo.

Groot compliment aan dit “vreemdelingenlegioen” dat onder leiding van een aantal routiniers wederom een prima prestatie neer zette.

Opstelling VVH 2

1. Stauthamer; Vianen, Honkoop, Den Boer, M. de Bruijn; Harmsen, M. Dongelmans, D. de Bruijn ©, Van Elleswijk (Keukens); De Wit (Spruijt), Boere.

Don L. (ad interim grensjager).