BSC’68  2  –  VVH  2    2 – 2 ( 1 – 1)


“SupersuB zorgt voor puntje”

 Het was al diep in de 2e helft en alles wat geel-zwart een warm hart toedraagt had zich al min of meer verzoend met de 2e nederlaag in dit seizoen, toen de ingevallen “B” alsnog uit een fraaie aanval en een dito voorzet vanaf de linkerkant door, de eveneens ingevallen, Kelvin B. , de niet echt meer verwachte gelijkmaker knap binnenschoot in deze topper in de Res. 3e Klasse Zaterdag.

Zwaar

 Vooraf was al bekend gemaakt dat onze wedstrijd op deze zaterdag gespeeld zou gaan worden op echt gras en dat is tegenwoordig  veelal niet meer het geval.

Na een fiks aantal regenbuien lag het hoofdveld bij de Benthuizense Sport Club er weliswaar goed bij, maar de ook deze dag nog gestaag vallende regen zorgde ervoor dat het veld met de minuut zwaarder te  bespelen werd.

We hebben het dan (wederom) over een heuse topper in deze competitie. Ook BSC had nog maar slechts 1 nederlaag geleden (tegen voormalig koploper Schoonhoven) en bleek een moeilijk te bespelen tegenstander.

In de eerste 5 tot 10 minuten van de wedstrijd werden de intenties van de thuisploeg wel duidelijk. Er volgde een reeks van hoekschoppen en onze mannen werden aan alle kanten voorbijgelopen door de furieus startende opponent. Het onvermijdelijke gebeurde dan ook, toen uit 1 van de vele hoekschoppen (dat blijft toch een dingetje bij ons………..) raak gekopt kon worden; 1 – 0. Zo konden we vanaf het begin af aan achter de feiten aan gaan lopen.

Langzaam maar zeker werd het initiatief in de wedstrijd vervolgens meer in handen genomen en uiteindelijk leidde dat na een goed half uur tot de op dat moment nauwelijks verdiende gelijkmaker van Sem (de Bruijn) die voor het eerst in lange tijd weer in de basis van een potje was begonnen. Zijn strakke schuiver vanaf een meter of 20 over de natte ondergrond was de sluitpost van BSC te machtig; 1 – 1.

Daarna bleef het initiatief wel bij ons en werd er zo goed als niets meer weggegeven door de inmiddels goed georganiseerde defensie.

“B”

 In de 2e helft was VVH lange tijd de bepalende ploeg op het veld, maar de tegenstoten van de thuisploeg bleven wel gevaarlijk en leverden ook een paar hachelijke momenten voor onze goal op. Uiteindelijk leverde dat een minuut of 20 voor tijd ook de 2-1 op voor BSC en leek een nederlaag, gezien het spelbeeld op dat moment, aanstaande!

Mo wisselde en bracht in de laatste fase van de wedstrijd de weer bijna fitte Stijn voor Sem en daarnaast ook Kelvin (den Boer) en good old “B”. De altijd positieve en nooit klagende routinier, die vaak als invaller en in noodgevallen wordt ingebracht in ons team, ontpopte zich vervolgens tot het goudhaantje, door in de 86e minuut alsnog voor de gelijkmaker te zorgen met een bekeken schot vanaf de rand van de 16 meter.

Door de goal van “B” (Jordi Boere) blijven we ook goed meedoen in de kop van de ranglijst op 3 punten van koploper ARC.

Opstelling VVH

  1. Reichard; Bos, Honkoop ©, Schoonderwoerd (den Boer), M. de Bruijn (Bron); Groos (van der Stok), van Vliet, S. de Bruijn (de Wit), Backx; Rietveld, Reichard (Boere)

Don L.