Bemoedigende start van vernieuwd 2e!!!

V.V. Groeneweg 2 – VVH 2   1 – 1 (1 – 0)

Voor het 2e elftal van VVH, dat vorig seizoen na een “Houdini-act” via de nacompetitie zich wist te handhaven in de Res. 1e Klasse KNVB, is het nieuwe seizoen inmiddels ook weer begonnen.

In Zevenhuizen mocht het verjongde team, o.l.v. nieuwe trainer Mo Darrazi, het in een vriendschappelijke wedstrijd tegen een oude bekende opnemen uit de competitie van vorig seizoen; Groeneweg 2.

Bij het 2e is weinig meer hetzelfde gebleven. Er vertrok bijna een half elftal aan spelers en ook de technische staf is vervangen. Jammer genoeg is VVH er nog niet in geslaagd om een leider/assistent te vinden om samen met Mo de begeleiding van het 2e op zich te nemen.

Hierbij dus nogmaals een oproep: “Meld je aan als leider voor het 2e van VVH”!!!!

Oudgedienden

Uit de formatie van vorig seizoen waren nog slechts een aantal vedettes over: Bruce (Hessel), “B” (Jordy), El Pastor (Jhona), Freek Willem en De Graw (Gavin).

Daar stond heel veel jong en nieuw bloed tegenover. Met name het JO19 team van vorig seizoen is inmiddels verworden tot hoofdleverancier.

Het was dus even afwachten of de ploeg in deze experimentele samenstelling voldoende weerbaarheid zou kunnen tonen tegen Groeneweg.

Achterin speelde Mark Nap uit het 1e mee om spelritme op te doen en op het middenveld viel Job Vloedgraven (eveneens VVH 1) reeds vroeg in de wedstrijd in en kon zodoende na zijn vakantie ook weer wat minuten maken.

VVH speelde redelijk gegroepeerd en behoorlijk compact in deze wedstrijd. Er werd in het 1e bedrijf nauwelijks iets weggegeven en uit een aantal tegenstoten waren we behoorlijk gevaarlijk. De bal had daarbij in minimaal 1 geval ook op de stip gemoeten, maar de scheids wilde dat de thuisclub niet aandoen in de 1e vrindschappelijke pot van dit seizoen.

Onverwacht kwamen we na een half uurtje toch op achterstand toen Marrekie de Bruijn (inderdaad de zoon van…..) zijn eigen doelman, Mark Stauthamer, verschalkte met een strakke kopbal in eigen doel; 1 – 0. Daarmee kwam Marc op gelijke hoogte met Bruce in het “own goal klassement 2017/2018”.

Verder bleef de jonge ploeg, met mannen als Gijs de Jong, Wouter den Boer, Romeo Rietveld, Ruud Kool en Robin Spruijt, redelijk eenvoudig overeind tegen de iets ervarener tegenstander.

Wereldgoal

In de 2e helft had Mo, na het geven van de nodige complimenten aan de ploeg voor de inzet en de beleving, een aantal wissels toegepast. Daardoor kwam iedereen aan de nodige speelminuten. Groeneweg werd daardoor iets meer spelbepalend in het 2e bedrijf, maar uiteindelijk viel de goal aan de andere kant. Freek Willem gooide alle gif in een afstandsschot vanaf een meter of 20, dat heerlijk over de keeper in de linkerbovenhoek plofte!!!! Een wereldgoal en tevens de gelijkmaker dus: 1-1.

Een lekkere eerste pot voor het gerenoveerde 2e, waarmee coach Mo wel verder kan.

Volgende week begint het bekertoernooi voor onze jongens met een uitwedstrijd bij het Borftse ESTO 2 (vorig seizoen gepromoveerd naar de Res.1e Klasse).

Opstelling VVH 2

1. Stauthamer; De Jong (Spruijt), M. Nap, Kool, De Bruijn (van Elleswijk); Honkoop ©, den Boer (Vloedgraven), Schoonderwoerd, Rietveld; Boere, Chiguichon Oroxon.

Don Leo (deze keer nog wel als interim grensjager, maar is wel gestopt hoor……………….