Bekeravontuur voorbij voor het 2e!


“ESTO en EMM’21 maatje te groot voor geel-zwart”

 Na 3 wedstrijden is VVH 2 “uitgebekerd” dit seizoen. De thuiswedstrijd tegen het Bodegraafse ESTO 2 en de uitbeurt tegen EMM uit Roelofarendsveen gingen beide met dezelfde cijfers van 4 – 1  verloren, maar toch waren er veel positieve punten aan te wijzen na deze wedstrijden. De jonge ploeg van trainer Mo kan zich nu volledig gaan richten op de competitiestart van a.s. zaterdag tegen het Goudse ONA 2.

VVH 2 – ESTO 2  1 – 4 ( 1 – 3 )

 Tegen “Eendracht Strekt Tot Overwinning” bleek dat onze jongens nog wel het e.e.a. bij moeten leren in dit seizoen om een rol van betekenis te kunnen spelen in de nieuw gevormde Res. 2e klasse zaterdag KNVB.

Er ontbraken nog wat potentiële basiskrachten in onze formatie deze zaterdag en op sommige momenten bleek de afstemming van de linies op elkaar nog niet goed genoeg georganiseerd. Toch stond de ploeg er redelijk goed bij in de eerste 25 minuten. Het hielp uiteindelijk niet dat “Pinja” een hete bal door de handen liet glippen, waardoor we onnodig op achterstand kwamen. In de daarop volgende 10 tot 15 minuten bleek dat wij hier een, te grote, mentale tik van hadden gekregen. Door halfzacht ingrijpen in de defensie (0 – 2) en na een scherpe en goed uitgevoerde counter door de meer ervaren ploeg van de gasten (0 – 3) liep de achterstand nog voor het rustsignaal in rap tempo op. Vlak voor de thee leverde een van onze nieuwe JO19 aanwinsten, Levy (Holleman), een afgemeten voorzet af, die bij de 2e paal prachtig werd ingekopt door “Frits” v.d. Vlist, zodat de rust uiteindelijk met een 1 – 3 achterstand aanbrak.

Na de rust bleek de wedstrijd eigenlijk wel gespeeld. Er werden door ons nog een paar kleine kansen afgedwongen, die geen succes opleverden en ESTO maakte verder niet al teveel aanstalten meer om de voorsprong nog verder te vergroten. Uit een spaarzame counter werd uiteindelijk de nederlaag nog wat groter; 1 – 4.  Een leerzaam potje, waar we in de toekomstige wedstrijden ons voordeel mee kunnen doen.

Opstelling VVH

 Pina; Bron, Honkoop ©, Kulik (Oskam) , M. de Bruijn; Backx, Bos, van der Vlist, de Boer ; Holleman (Hoogveld), J. Reichard (Boere).

 

EMM’21 – VVH 2  4 – 1 (1 – 0)

 Bij deze fusieclub luisterend naar de naam “Eendracht Maakt Macht”, opgericht in 2021 als een samensmelting van de voetbalclubs WVC en DOSR was de uitslag hetzelfde als vorige week, maar toch voelde het dit keer anders.

De selectie was iets meer op sterkte dan in de vorige wedstrijd en eigenlijk zaten onze mannen best goed in de wedstrijd tegen een goede tegenstander met spelers die ervaring opgedaan hadden in de Res.Hoofklasse Zondag van de KNVB in voorbije jaren.

VVH beet aardig van zich af en liet zeer acceptabel spel zien, waarbij de ploeg als geheel een stuk beter “stond” t.o.v. dat vorige duel.

Een afstandsschot zorgde in het eerste bedrijf voor de 1 – 0 achterstand, terwijl wij zelf eigenlijk de beste kansen kregen in de eerste 45 minuten.

Er werd in de rust dan ook meegegeven door Mo, dat men best tevreden kon zijn met de verrichtingen tot dan toe. Na de rust werden, met name aanvallend, nog wat extra accenten gelegd en dat resulteerde al vrij snel in de 1 – 1 na een strakke wreeftrap van “der Bomber” (Joran) uit een snel uitgevoerde aanval.

Daarna ontwikkelde zich een vrij open duel. Te open wellicht, want de ruimtes werden groter op het veld en een goed voetballende ploeg zoals de thuisclub wist daar uiteindelijk beter raad mee dan onze jongens.

Een paar snel uitgevoerde counters, waarbij ook slordig balverlies aan onze zijde meedogenloos werd afgestraft, zorgden uiteindelijk voor de verdiende, maar licht geflatteerde 4 – 1 nederlaag van de onzen.

Het spel was echter weer een stapje beter dan vorige week en dus mogen we positief kijken naar de competitiestart volgende week op Nieuw Wilgenoord tegen ONA.

Opstelling VVH

 Pina; Imandt, Honkoop ©, Bron (Kulik), M. de Bruijn (Bos); Hoogendoorn, Oskam, van Leeuwen, van der Vlist (Poot); Backx, Reichard

Don Leo