ASW 1 -Haastrecht 1 1-4 (0-1)

Afgelopen zondag stond de wedstrijd ASW 1 – Haastrecht 1 op programma. Gezien de stand, een wedstrijd die Haastrecht moest winnen.

Was er een hittegolf in Nederland, bij Haastrecht heerst er een blessuregolf. In de warming up moest Lars Harmsen afhaken. Inmiddels zijn van de 36 koppige selectie bijna eenderde om uiteindelijk redenen geblesseerd.
Hierdoor starten de A-junior Twan Hoogendoorn in de basis in de toch al piepjonge groep.
Plan van ASW was duidelijk.  Haastrecht mocht het spel maken en trok zich compact terug, loerend op een counter. Haastrecht hield het veld goed breed, speelde de bal in hoog tempo rond, zoekend naar een opening. Halverwege de 1e helft zag Jari de keeper te ver voor zijn doel staan. Buiten de 16 meter stiften hij de bal en liep de keeper verstokt achter. Hoewel Haastrecht meerdere mogelijkheden had om te scoren uit te breiden waren er ook kansjes voor ASW. Ruststand 0-1.
2e helft hetzelfde spelbeeld. Vraag was wanneer ASW het hoge tempo niet meer bij kom houden. Na ruim 65 minuten leek dat moment aangebroken dat ASW zou breken toen Thymen de 0-2 maakte. Inmiddels was Job uit voorzorg gewisseld voor Jos. Snel na dit doelpunt maakte ASW op randje buitenspel de uitsluittreffer 1-2. Haastrecht deed er nog een schepje bovenop. De 17 jarige Tom Schwiebbe was in veld gekomen voor de moegestreden Ezra. Via een lange rush vanaf de buitenkant, schoot wederom Thymen de 1-3 binnen. De laatste troef Romeo werd ingezet voor Twan. De dappere strijders van ASW zaten er doorheen en deden er alles aan om de schade beperkt te houden. Zo ook bij een cornerbal toen Tom onreglementair naar beneden werdt gehaald en kreeg een strafschop. Tekenend voor de sfeer in de groep en vertrouwen van de 1e jaar A junior ging hij zelf achter de bal staan en stuurde de keeper de verkeerde hoek in. Eindstand 1-4.
Volgende week een kraker. Uit naar Wanica Star. De Haagse ploeg heeft evenveel verliespunten als Haastrecht.