ARC 2 – VVH 2  0 – 3 (0 – 1)


“Verrassende overwinning 2e smaakt naar meer!”

Huub Hoogveld, Twan Kulik, Luc van der Vlist, Marco Oskam, Thom Zentveld…………, zomaar wat namen die we dit jaar regelmatig tegen zullen gaan komen in de wedstrijdverslagen van ons 1e en 2e elftal. Het zijn de nieuwe aanwinsten die afkomstig zijn uit de JO19-1 van VVH van vorig seizoen. Ook doelwachter Thomas Groenendijk zal zich daar nog bij gaan voegen.

De “mannen van Mo” zullen dit jaar uitkomen in de Res. 2e Klasse Zaterdag. In de eerste oefenwedstrijden van dit nieuwe seizoen droop de onwennigheid bij het 2e er nog van af. Een paar sterkhouders keerden ons team, om uiteenlopende redenen, de rug toe en daarvoor in de plaats kwam dus “de jeugd”.

Op het wereldberoemde toernooi om de “Jan Lingen Bokaal” bij VV Gouderak , trad VVH aan met zijn vernieuwde en verjongde 2e elftal tegen de hoofdmacht van de thuisclub. De ploeg speelde redelijk degelijk, maar ook nog wel onwennig, en won uiteindelijk keurig met 1 – 2 (treffer van “Bomber” Joran en een eigen doelpunt) en plaatste zich daarmee voor de finale van het toernooi. Het 1e elftal van VVH klaarde 2 dagen later de klus door in de finale Moordrecht met 6 – 0 te overklassen.

Midweeks oefende het nieuwe 2e vervolgens bij Rohda ’76 2 in Bodegraven en daar werd met 3 – 3 tegen gelijkgespeeld, nadat een 3 – 1 achterstand nog weggewerkt werd.

Nu wachtte de eerste bekerontmoeting met het reserve team van het “grote” ARC in Alphen a/d Rijn, dat dit jaar uitkomt in de Res. Hoofdklasse Zaterdag.

 

Goed voorbereid

Mo had de ploeg vooraf goed bijgepraat over de te verwachten kracht bij ARC, maar ook op het hart gedrukt om toch ook vooral zoveel mogelijk het eigen spel te spelen.

Onder aanvoering van captain “Bruce” centraal in de verdediging met de inmiddels ook al wat meer ervaren Bron en geflankeerd door “Iemand” op rechts en “Vonk” op links en met “Pienja” op het doel speelde VVH vanaf het begin zonder al teveel risico een degelijke en solide partij achterin. Op het middenveld was “Bossie” teruggekeerd op 6 en was ter versterking van die linie aan de rechterkant good old “Duracell” ook een linie naar achter gehaald. Verder aan de linkerkant Kelvin de B. en op 10 de nieuwkomer “Frits” (Luc) van der Vlist. Voorin waren “der Bomber” Joran en een andere nieuwkomer Huub Hoogveld geplaatst als stoorzenders.

Zoals gezegd stond de ploeg vanaf het begin als een huis en kon het balvaardige ARC nauwelijks gaten vinden in de hechte defensie. Verder dan een schuiver op de paal kwamen de gastheren in het eerste bedrijf dan ook niet.

VVH verscheen zelf sporadisch op de helft van de sterke opponent, maar als het gebeurde ging er wel gelijk veel dreiging van de ploeg uit. Een paar minuten voor het rustsignaal resulteerde dat in de niet eens onverdiende 0 – 1, toen “Frits” met een diagonale dieptepass uit een scherpe counter de loopactie op rechts van “Duracell” perfect op waarde schatte.

Plotsklaps stond ons loopwonder vrij voor de doelman en hij schoot droog binnen!

 

Geconcentreerd

Ook in de 2e helft bleven onze jongens goed bij de les. De ruimtes voor ARC om in te voetballen bleven uiterst klein en met het inbrengen van routinier “Ro de Mexicaan” en opnieuw een nieuwkomer, Marco Oskam, werd het voetballend langzaam maar zeker ook nog wat beter. Ook mooiboy “Twannie H.” was inmiddels aan de rechterkant op het middenveld binnen de lijnen gekomen en hij leverde halverwege de 2e helft een pracht van een lage voorzet af, nadat hij goed in de diepte was weggestuurd, op de ingekomen (en daar was ie weer……….) “Duracell”; 0 – 2.

Daarmee was het grootste verzet bij de Alphenaren wel gebroken en in de laatste fase had de score nog verder op kunnen lopen als de juiste scherpte aanwezig geweest was.

De deur werd definitief in het slot gegooid door “Frits” die een puike pot bekroonde met de 0 – 3. Veel meer dan een bal op de lat, kon ARC daar niet tegenover stellen.

 

De nieuwe lichting talentvolle jeugdspelers in combinatie met de ervaren basis van het “oude” 2e maakt nieuwsgierig naar de mogelijkheden die onze ploeg dit jaar allemaal in zich heeft!

Opstelling VVH 2

Pina; Imandt, Honkoop ©, Bron, M. de Bruijn; Backx, Bos (Hoogendoorn), van der Vlist, de Boer (Oskam); Hoogveld (Schröder), Reichard.

Don L.