Afscheid van Died tijdens historische wedstrijd voor het 2e!


Zondag 16 juni 2019 a.s. – Promotiewedstrijd naar Res. Hoofdklasse KNVB

bij ASW te Waddinxveen, aanvang 12.00 uur

TOGB 2 (Berkel en Rodenrijs) vs. VVH 2

Excelsior ’20  2  –  VVH 2   0 – 2  (0 – 1) (2e ronde nacompetitie)

“Afscheid van Died tijdens historische wedstrijd voor het 2e!”

 Het 2e heeft zich geplaatst voor de finale wedstrijd om promotie naar de Res. Hoofdklasse KNVB West II ! In een zinderende uitwedstrijd bij het Schiedamse Excelsior ’20, de oude club van Danny Koevermans (ex Sparta en PSV) en Luc Castaignos (o.a. ex Feyenoord), werd na 90 minuten een solide 0 – 2 overwinning geboekt. De ploeg mag zich nu opmaken voor de laatste hindernis op weg naar de Res. Hoofdklasse, Tot Ons Genoegen Berkel en Rodenrijs (kortweg TOGB). De wedstrijd wordt volgende week zondag, 16 juni a.s. gespeeld, op het terrein van ASW in Waddinxveen en de aftrap zal daar plaatsvinden rond 12.00 uur. Een unicum voor het 2e van onze “kleine” dorpsclub, waarvoor het seizoen nu al niet meer kapot kan. Het halen van deze finale tegen de, nu nog, hoofdklasser TOGB, is al een historisch hoogtepunt in de geschiedenis van VVH. De finale winnen is natuurlijk nog mooier!!!!!

Keuzestress

Voorafgaand aan de wedstrijd tegen Excelsior, moest trainer Mo een aantal (luxe) knopen doorhakken. Hij selecteerde een groep van liefst 18 spelers, waaruit geput zou kunnen worden deze partij. Daarbij moest de keuze gemaakt worden voor een keeper (2 super keepers beschikbaar) en ook achterin, op het middenveld en voorin moesten keuzes gemaakt worden.

Daarbij viel de keuze van Mo uiteindelijk in het doel op de vorige week nog excellerende “andere Max” en achterin werd een plek ingeruimd op rechts voor “Iemand” en op links voor “Kooltje” als vervanger voor de aan de rug geblesseerd geraakte “Vonk”.

Op het middenveld werd “Died” in zijn afscheidswedstrijd (waarover straks meer)  tot regisseur benoemd en voorin nam “Bakkertje” de plek in de spits weer in.

Compact

VVH opereerde vanaf het begin geconcentreerd en hield de linies zeer compact  bij elkaar tegen de Schiedamse club die vrijwel het gehele seizoen bovenaan gestaan heeft in de reguliere competitie bij het 2e, maar die positie in de laatste wedstrijden nog moest afstaan aan kampioen Groeneweg 2.

Vanaf het begin werd door de gastheren regelmatig gezocht naar de sterke spits, die van daaruit de aansluitende medespelers moest bedienen om op die manier gevaarlijk te worden. Dat gebeurde ook wel sporadisch, maar over het algemeen bleef VVH weer fier overeind. De counters waren ook weer haarscherp. Dat leidde na een kleine 25 minuten tot de 0 – 1. “Bakkertje” speelde aan de rechterkant van het veld rond de achterlijn zijn tegenstander uit, trok naar binnen en liet van daaruit met z’n linker een scherpe schuiver los op de Schiedamse goal. Tot verbazing van het toegestroomde publiek (veel uit ons durp) verdween de bal in de linkerbenedenhoek, buiten bereik van de keeper.

In de fase daarna was Excelsior het even kwijt en VVH creëerde in die fase een aantal goede kansen, die echter helaas geen extra doelpunten opleverden. Aan de andere kant moest Max ook 1 of 2 keer bij de les blijven om de gelijkmaker te voorkomen, maar de rust werd met een voorsprong gehaald.

Tandvlees

Na de rust veranderde er niet veel in het spelbeeld. Excelsior had veelal de bal (mocht die ook hebben!) en VVH probeerde in balbezit af en toe van zich af te bijten. Die momenten werden echter steeds schaarser. De druk op onze goal nam steeds meer toe en een aantal malen ontsnapten we aan een vrijwel zekere gelijkmaker. Die viel echter niet en de klok tikte door in het voordeel van VVH.

In de slotfase wisselde Mo een aantal van zijn oudere strijders, die in de slijtageslag hun beste krachten gegeven hadden. Zo maakten “Died” en “Bakkertje”, maar ook “Ro” in die fase plaats voor (prima) vervangers! De organisatie en de verbetenheid bij het 2e bleven echter ongewijzigd. Er werd gestreden voor iedere meter en uiteindelijk brak de blessuretijd aan.

Daarin leek een strakke schuiver, die door een woud van spelers heen ging, toch nog voor de gelijkmaker te zorgen. Max kreeg echter op het allerlaatste moment nog een hand tegen de bal (zo had Cillessen het ook moeten doen tegen Portugal!), waardoor niet meer resteerde dan een hoekschop voor de Schiedammers. Die leverde  vervolgens weer eens niets op en uit de daarop volgende tegenstoot produceerde de ingevallen Romeo, na wat gejongleer aan de linkerzijde van het speelveld een afgemeten voorzet die door, de eveneens ingevallen, “Kalli” via een rasechte Madjer (Finale Europacup 1, FC Porto, lang geleden…….) achter het standbeen langs schitterend werd gepromoveerd tot de definitieve beslissing; 0 – 2 !

Vrijwel direct daarna werd de wedstrijd beëindigd door de scheids, die jammer genoeg “Dan” een “vermeende” 2e gele kaart gaf in de slotfase. “Dan” werd echter niet van het veld gezonden. Daaruit zou dan de conclusie getrokken kunnen worden, dat het geel niet voor hem bedoeld geweest is. Erg verwarrend allemaal en hopelijk kost het “Dan” niet de finale.

Died

En dan nog het afscheid van 1 van de meest bescheiden en beleefde spelers die ik heb meegemaakt bij VVH. Diederik Schröder, want daar hebben we het over, ofwel “Died”, speelde vandaag zijn allerlaatste wedstrijd in het geel-zwart van VVH. Hij woont al enige tijd niet meer in Haastrecht en heeft i.c.m. zijn werkzaamheden eigenlijk geen tijd meer om te blijven trainen. Dat noopte hem om afscheid te nemen van onze club. Jarenlang speelde “Died” in ons 1e elftal, maar dit jaar maakte hij een klein stapje terug (?) naar het 2e. Daar groeide hij in de loop van het seizoen weer uit tot een rust brengende factor in het elftal, zoals we hem ook in het 1e al jarenlang kenden.

Ook in zijn laatste wedstrijd was hij goud waard binnen de organisatie van het 2e. Jammer genoeg kan hij volgende week niet mee doen in de finale i.v.m. een lang geleden reeds geboekte vakantie naar het Zuid-Amerikaanse Peru. Daarom kwam dit afscheid eigenlijk 1 potje te vroeg.

Onder een dankbaar applaus van de meegereisde VVH aanhang werd Died vlak voor tijd in deze wedstrijd gewisseld voor JO17 junior, Damiaan Pinckse. Hij ontving vanuit de spelersgroep ook nog een aandenken en ook vanaf deze plek is het niet meer dan logisch dat er gepaste aandacht wordt besteed aan zijn afscheid. Het gaat je goed “Died”! En gelukkig hebben we de foto’s nog!

Opstelling VVH 2

Tuinenburg; Imandt, D. de Bruijn, J. Wolff ©, R. Kool (Honkoop); Schoonderwoerd (Rietveld),
D.Schröder (Pinckse), R. Schröder (Schwiebbe), Mulder; R. Dongelmans, Bakker (Kalmeijer)

 

Don L.