SEP 2 – VVH 2

SEP 2  –  VVH 2   3 – 5 (2 – 1)

“Het 2e hervindt spel en plezier in Delft”

Het 2e elftal van ons aller VVH is dit seizoen tamelijk dramatisch aan de competitie begonnen met opeenvolgende nederlagen tegen CVV Zwervers  2 (4-1), Leonidas 2 (0-2), WCR 2 (2-3) en Zoetermeer 2 (4-1), waarbij vooral de laatste nederlaag een triest dieptepunt genoemd mag worden. Al vroeg in de competitie hadden we de rode lantaren dus in ons bezit en het was zaak om die z.s.m. weer kwijt te raken.

In de uitwedstrijd tegen het Delftse SEP moest het dus allemaal wel weer eens een keer gebeuren.

Toverbal

De niet te benijden trainer Mo, had in Delft een ruime selectie ter beschikking. Maar nog altijd telt de selectie van VVH veel geblesseerde spelers en dat heeft m.n. voor het 2e gevolgen. Een vaste samenstelling is al wekenlang een utopie. Maar vandaag waren er weer nieuwe kansen tegen de in 1947 opgerichte RK Voetbal- en Atletiekvereniging Sport En Plezier.

Het 2e begon wederom met een 4-4-2 opstelling waarin “B” en “Bakkertje” de aanvalslinie vormden. Met name in aanvallend opzicht kon het 2e al wekenlang geen vuist maken, maar het aantal beschikbare aanvallers was ook dramatisch laag.

Het eerste bedrijf liet een gelijk opgaande strijd zien, waarin VVH de iets beter combinerende ploeg was. Niets wees erop dat SEP onze defensie, o.l.v. captain “Bruce” en secondant “Ruudje” pijn zou kunnen doen. Er werd niets weggegeven. Bij een vrije trap op zo’n 20 meter van onze goal leek de arbiter van dienst aan te geven dat het om een indirecte vrije trap zou gaan, toen hij zijn arm vóór het nemen van de trap de lucht in stak.

De vrije trap werd toch in 1x op het doel geschoten, waar Max de bal rustig doorliet, in de overtuiging dat hij daarna een doeltrap zou mogen nemen. Vervolgens werd het doelpunt toch toegekend omdat de scheids met de arm in de lucht grensrechter “Sjonnie” slechts wilde sommeren om de achterlijn op te zoeken. Verwarrend allemaal……………… Onze grens probeerde daarna nog verhaal te halen, maar er veranderde niets meer aan de stand; 1-0.

VVH rechtte daarna de rug en toen de bal binnen de beruchte lijnen door een SEP verdediger met de hand werd geraakt wees de “man in black” gedecideerd naar de stip. Bjorn ontfermde zich resoluut over het leder en schoot de bal vervolgens ook resoluut in de SEP goal; 1-1. Dat leek ook de ruststand te worden, maar uiteindelijk belandde een “bijzondere” toverbal, zwanger van het effect, plotsklaps voor de voeten van een (buitenspel staande?) aanvaller van SEP en die wist wel raad met dit buitenkansje; 2-1. Ook nu mochten protesten van Sjonnie niet baten helaas………………….

Veerkracht En Plezier (VEP)

In het tweede bedrijf van dit blijspel, werd VVH uiteindelijk omgedoopt tot VEP. Na de vervelende manier waarop de ploeg voor de rust op achterstand was gekomen en met in het achterhoofd de nederlagen uit de vorige ontmoetingen, had de weerstand van onze mannen ook gebroken kunnen zijn. Nietsbleek echter minder waar!

Het veldspel in deze pot bleef zeer acceptabel en was ook in de 2e helft beter verzorgd als bij onze tegenstander. Uiteindelijk was het na een kleine 15 minuten Maik “Duracell” die een voorzet vanaf links voor de rechter kreeg en niet aarzelde maar kiezelhard uithaalde voor de verdiende 2-2.

Daarna roken de mannen van Mo dat er vanmiddag meer te halen was. De voor “B” ingevallen “Kallie” rondde een mooie aanval over links en een afgemeten voorzet van “Bakkertje” af naar de 2-3 en vlak daarna krulde diezelfde “Bakkertje” een corner vanaf links direct over de SEP goallie in de linkerbovenhoek; 2-4.

Niet lang daarna werd de partij definitief in het slot gegooid door “Kallie” met zijn 2e treffer van deze middag (2-5), waarna de thuisclub toch ook nog een goal maakte als slotpunt van deze middag.

Een dik verdiende overwinning en ook een beloning voor het harde werken van het 2e in de voorafgaande weken, waarin het allemaal een beetje tegen zat.

Volgende week wacht Concordia op Wilgenoord en ook in die wedstrijd moet het misschien mogelijk zijn om punten toe te voegen aan het schamele totaal van nu (3 uit 5). Van de 0 zijn we nu eindelijk wel af!

Opstelling VVH 2

Tuinenburg; De Jong, Honkoop ©, Kool, M. de Bruijn; Backx(Chiguicon Oroxon), D. Schröder, Van Leeuwen (Antes), Rietveld (Groos); Boere (Kalmeijer), Bakker.

Don L.