VVH 5 door na heldenrol Maijenburg in bekerthriller

VVH 5 maakt nog steeds kans op de vierde hoofdprijs in 4 jaar. De ploeg van de honkvaste coach Joost van der Vlist bereikte donderdagavond met veel moeite de volgende ronde van het bekertoernooi. De nummer 2 van de 6e klasse-6 won in de strafschoppenreeks met 3-2 van NOCKralingen 3, dat uitkomt in de 6e klasse-7. Na de normale speeltijd was de stand 3-3.

Hoewel NOC een optisch overwicht had gedurende de hele wedstrijd, waren de gevaarlijkste plaagstoten en kansen dan ook niet voor de bezoekers uit Haastrecht. Bij tijd en wijle werd de geel-zwarte brigade helemaal tureluurs gespeeld maar stond het verdedigend zijn mannetje.

“We zijn nooit in paniek geraakt”, zei Marco Bos.  “Onze kracht dit seizoen is dat we altijd durven te voetballen”. Volgens verdediger Dennes van der Vlist, die op fantastische wijze de 2-3 binnen schoot vanaf grote afstand, heeft Haastrecht 5 kwalificatie voor de volgende ronde zelf afgedwongen. “Dit heeft niets te maken met geluk. We zijn er vol voor gegaan en hebben dit verdiend”, aldus Van der Vlist.

Hoewel Haastrecht drie keer op voorsprong kwam op Sportpark Toepad, kneep Van der Vlist hem wel op de bank. “Ik zat rustig op de bank, maar niet met een goed gevoel”, zei Van der Vlist na afloop tegen FOX Sports. “We hebben hier niet ons beste voetbal gespeeld. We hebben wel terecht gewonnen denk ik en hadden de wedstrijd misschien eerder moeten beslissen, maar we gaven ook een paar kansen weg die zomaar zeven of acht tegengoals hadden kunnen opleveren. We hadden te weinig diepte in ons spel, het was allemaal een tandje te laag”.

Na rust kwam Haastrecht 5 nog iets slechter voor de dag in Rotterdam. Van der Vlist: “NOC hield de ruimtes groot en dat moet je nou net niet doen tegen ons. We wisten dat het steeds moeilijker te belopen zou worden voor ons en dat neem ik NOC wel een beetje kwalijk. Ik kneep hem wel bij de kansen voor NOC. We stonden slecht, zo’n bal kan er zomaar invliegen weet je”.

Maijenburg

Door doelpunten van Jacco van der Wouden, Gerbrand Straver en Dennes van der Vlist stond er na negentig minuten 3-3 op het scorebord. De heldenrol in de daaropvolgende strafschoppenreeks was vervolgens voor keeper Bas Maijenburg weggelegd. De keeper, die al een keer eerder 22 pingels moest proberen te keren bij VVH 2, jutte het thuispubliek op, wachtte lang en haalde de spelers van NOC uit hun spel. Maijenburg – die binnenkort een trotse vader wordt – stopte tot twee keer toe de inzet en kon de schouders op.

“Dit is de magie van het voetbal”,  reageerde Van der Vlist na de wedstrijd. “Tegen RVC33 waren we slecht, erg slecht, maar vanavond reageerden wij uitstekend. Het is belangrijk voor het voetbal in Haastrecht dat we nog in de koker zitten”, vervolgde Van der Vlist. “We zijn er nog erbij en daar ben ik erg blij mee. We speelden tegen een goede tegenstander, maar speelden met veel enthousiasme. Wanneer de basis goed is, kunnen er geweldige dingen gebeuren”.

Na de wedstrijd bevestigde Bas Hoogendoorn, voorzitter van de Haastrechtse Voetbalvereniging, dat Van der Vlist langer aanblijft als coach van VVH 5.  “Joost heeft ons volledige vertrouwen en blijft dus aan tot en met het seizoen 2028/2029”.

Conditioneel sterk

Inspanningsfysioloog Mark van der Vlist kon de persconferentie van Joost van der Vlist na afloop van de partij wel waarderen. Hij gaf aan dat Edwin den Boer tot voor kort speelde als een lantaarnpaal. Maar dat hij in de afgelopen weken conditioneel zo fit is geworden, dat hij nu 90 minuten lang kan blijven sleuren. Een mooi compliment voor alle trainingsarbeid van deze getalenteerde middenvelder.

Van der Vlist zag daarnaast een team wat zeer fit voor de dag komt. “Snel herstellen na een zware wedstrijd is een kenmerk van een conditioneel sterk elftal. Dit beeld werd nogmaals bevestigd tijdens de wedstrijd van gisteravond. De spelers van VVH 5 bleken in staat om NOC vanaf het begin tot het einde het voetballen praktisch onmogelijk te maken. Zij gaven na afloop zelfs aan dat zij niet eens tot het uiterste hebben hoeven gaan. Hopelijk hebben de spelers wat energie kunnen sparen voor de komende wedstrijd tegen Moordrecht 2”,  aldus Van der Vlist tegenover De IJsselbode.

Van Leeuwen

Robert van Leeuwen is op dit moment in bloedvorm bij Haastrecht 5. De vleugelverdediger speelde ook tegen NOCKralingen weer een bijzonder goede wedstrijd en liet zelfs een hoogstandje zien voor het doel van Bas Maijenburg. Dat alles oogst behoorlijk veel lof bij zijn ploeggenoten.

“Hij haalt een hoog niveau op dit moment en blijft maar gaan. Hij kan 90 minuten blijven lopen. Lopen is zijn kwaliteit en daar proberen wij als team van te profiteren. We moeten hem niet afremmen maar juist stimuleren omdat te blijven doen”, zo zegt Peter Straver tegenover FOXSports.

Van Leeuwen zegt in gesprek met AD Sport hierover; dat ik snel ben, weet ik. Eigenlijk is het dus vrij simpel: we (ik en mijn tegenstander..) gaan samen op de brommer zitten en kijken wie er het eerst vanaf valt. Mooi toch.

Dankwoord

Na de wedstrijd heeft de voltallige selectie van VVH 5 mogen genieten van de heerlijke kookkunsten van de kok bij NOCKralingen. Hartelijk dank daarvoor!!