0 – 0 NA KANSENREGEN IN DE 2e HELFT BIJ JO9-5

De intrede van het winterweer maakte het voor velen lastig om de laatste zaterdag van november onder de warme dekens vandaan te komen. Maar uiteindelijk vonden 8 jonge talenten een plekje in kleedkamer 1, de plek waar ze allemaal ooit hopen om te mogen kleden voor hun debuut in het vlaggenschip van v.v. Haastrecht. Tim werd rust gegund met het oog de kraker tegen Olympia en genoot van een weekendje Center Parcs. Na het bekende tactische praatje begonnen de dames en heren van F5 aan de warming up. De opkomende zon en een laagje vorst op het veld zorgde voor idyllische plaatjes, maar tijd om te genieten was er niet. De scheidsrechter stond klaar op wedstrijd te laten beginnen.

Het wedstrijdaffiche had gezorgd voor een ware stormloop op plekken langs veld 1. De statistieken van beide ploegen gaven de hoop een doelpuntrijke wedstrijd. De eerste helft werd echter voornamelijk een slag op het middenveld, waar Kaine, Amy en Thomas hun ziel en zaligheid in de strijd gooiden. Sem maakte na een goede trainingsweek zijn opwachting als keeper. Veel gebeurde er niet voor zijn neus, maar op de gevaarlijke moment kwam hij als een tijger uit zijn doel. Amel, Sebastiaan en Moos kenden een rustig ochtendje in hun defensieve werk. Aanvallend waren de momenten al even spaarzaam. De rappe Vanessa werkte hard, maar miste haar maatje Tim in de punt van de aanval. De rust werd dan ingegaan met een bloedeloze 0 – 0.

Net zoals voorgaande wedstrijd tegen DONK deed de limonade weer wonderen. Met groot enthousiasme werd begonnen aan de tweede helft. De ruimte tussen de linies werd groter en dit leidde voor beide ploegen tot een ware kansenregen. Zo zag Amy, die Sem als doelwachter had afgelost, na een snelle uitbraak van Cabauw de spits voor haar neus verschijnen. De jonge Cabauwenaar mikte de bal richting de linkerbovenhoek, maar Amy wist met een uiterste krachtsinspanning de bal uit het doel te houden. Langzaam sloeg bij beide partijen de vermoeidheid toe en zo ontstond nog meer ruimte op het veld. Thomas benutte deze ruimte met inzet van een lange solo. Kaine kwam mee naar voren in de hoop een breedtepass te mogen ontvangen, maar Thomas koos voor een machtig schot. Op wonderbaarlijke wijze wist de keeper van Cabauw echter de bal te keren. Na deze ultieme kans om drie punten voor F5 veilig te stellen, vond de scheidsrechter het tijd om de warme kleedkamer op te zoeken. Het publiek verliet hoofdschuddend Wilgenoord, niet-begrijpend hoe de brilstand kon blijven staan na zo’n mooie wedstrijd.