Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

Het uitspreken van waardering naar de scheidsrechters staat in de Week van de Scheidsrechter centraal. De ruim 35.000 (assistent-)scheidsrechters maken het immers mede mogelijk dat zo veel voetballers wekelijks op het veld van het spelletje kunnen genieten! Dit seizoen staat 1 tot en met 9 oktober in het teken van de Week van de Scheidsrechter.

Zondag 25 september moesten de dames aan de bak tegen Reeuwijk.  Rvc stond er goed voor met 7 punten uit 3 wedstrijden. We wisten wat ons te wachten stond dus. Wat bleek, zeker in de eerste fase van de wedstrijd had onze tegenstander niets in te brengen.

Afgelopen zondag speelde de equipe van trainer Van der Vlist een heuse internationale wedstrijd. Tegenstander was het ‘poolse’ ASW 5 dat richting Wilgenoord was getogen om de manschappen van Van der Vlist eens een flink aantal nieuwe Poolse woordjes te leren;

Een gedegen Haastrecht 5 vs een frivool-niet-nederlands-sprekend-ASW 5……

Delfts Blauw………………………..

Iedereen kent ze wel; de Delftsblauwe tegeltjes en borden met levenswijsheden.

Op de wedstrijd die ons 2e speelde in dit afgelopen weekeinde tegen D.V.V. Delft 2 waren veel spreuken van toepassing:

“De aanhouder wint”, “Je m’entiendrai”, “Een wedstrijd is pas voorbij als het laatste fluitsignaal geklonken heeft” en meer van dat soort spreuken, hadden zomaar op zo’n tegeltje of bord geschilderd kunnen worden. Je moet er bij geweest zijn om het te geloven!

Twee keer achter elkaar verloor de ploeg met 6-1 en een keer speelde het gelijk. Het belooft een moeizaam seizoen te worden. Maar, afgelopen zondag herstelde Haastrecht zich. In een matige pot won het met 2-0 van Bodegraven. Tegenstander Bodegraven was overigens nog slechter aan de competitie begonnen. Na drie verliespartijen was de club nog steeds puntloos. Voor beide teams was een overwinning dus meer dan welkom.

Op vrijdag 16 september ontvingen wij het bericht dat na een moedig gedragen ziekte ons Erelid Johan Jansen is overleden. Vooral de oudere leden van de VVH zullen hem als een echte VVH-man herinneren.

Na de eerste competitiewedstrijd met winst te hebben afgesloten, hebben we met elkaar wel gemerkt dat we een klasse hoger zijn gaan spelen. Op 11 september moesten de dames op bezoek bij Olympia.

Herstel in Den Hoorn !!

Ons 2e elftal, met spelers die al een aantal jaren met elkaar speelden, was in de afgelopen seizoenen uitgegroeid tot een hecht collectief dat niet snel van de wijs te brengen en mentaal zeer sterk was. In dit seizoen is de samenstelling van het team echter zodanig gewijzigd (veel spelers hebben de sprong naar onze hoofdmacht gemaakt!), dat de vraag opgekomen zou kunnen zijn of die weerbaarheid er dit jaar ook nog wel in zit? Vorige week werk door ons sterk verjongde 2e een eerste competitie nederlaag geleden bij Spartaan’20 in de Res. 1e Klasse met de duidelijke cijfers 3 – 0. Vandaag trokken de manschappen van John en Don bij het krieken van de dag naar Den Hoorn, om daar de degens te kruisen met het 2e team van de plaatselijke trots.